Istället för läkare

Jag läser Brinntid av Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie och känner tyvärr igen mig allt för mycket. Har du en gång nått botten är det tyvärr som om batterierna har sämre hållbarhet. De laddas långsammare och håller sämre.

Jag märker på flera sätt när jag egentligen är alldeles för stressad. Den här sommaren har jag inte lyckats varva ner så mycket som jag önskat. Våren var tung och hösten ser på pappret ut att bli ännu värre. Jag har svårt att släppa det tyvärr.

Jag märker stressen på min läsning. Om jag inte klarar av att skärma av omvärlden och fastna i en bok behöver jag bromsa lite. Just nu duttläser jag och fastnar inte någonstans. Ibland läser jag några sidor ur Brinntid och suckar lite. Kliar på alla jäkla eksem som dyker upp när jag är i obalans och svär över diverse knäppa domningar. Men nej, det är faktiskt ingen direkt fara. Jag vet vad jag ska göra och de sista veckorna av sommaren ska jag ta det jäkligt lugnt. Än har jag inte brunnit ut.

Och nej, det handlar inte om att jag ska ta det lugnare, eller göra färre saker. Det handlar om att jag behöver tid till återhämtning och den tänker jag ta nu i några veckor. Jag märker på min läsning hur jag mår. Så länge jag kan kliva in i böckernas värld och tanka energi mår jag bra. Det är när jag inte läser som jag behöver bli lite orolig.

Det är alltså därför jag efterlyser böcker som får igång mitt läsande. Det är viktigt för mitt välmående. Rätt bok ger lugn och ro för både kropp och själ.

Jag lär (tyvärr) få tillfälle att återkomma till Brinntid under läsningen.

5 reaktioner på ”Istället för läkare”

  1. Tack för tipset med Brinntid, den ska jag verkligen läsa. Känner igen mig på vad du skriver; jag tankar oxå energi i böckernas värld. Just nu läser jag Linda Olsson, älskar hennes böcker, de kan inte stressläsas.

  2. carin thiria bark

    Jag är stressad av att inte känna mig nervarvad. Det är liksom fullt i huvudet, allt utrymme är taget och inget nytt stannar kvar. Läsningen har definitivt tagit stryk det här arbetsåret.

    1. Känner igen det där med överfylld hjärna. Om något nytt fastnar trillar något gammalt bort. Förhoppningsvis inget viktigt.

  3. Ta nu hand om dig och gör saker av lust de sista veckorna innan terminen drar igång, lätt sagt och mindre lätt gjort!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: