Läslista inför bokmässan

Nordiskt tema i all ära, men det går ju ärligt talat sådär med läsningen. Tänkte istället koncentrera mig på att läsa böcker som av en eller annan anledning kommer att vara aktuell under Bokmässan. Tänk då på tre saker, 1. Vad som platsar på listan bestäms helt av mig själv  2. Jag kommer inte att läsa allt  3. Listan kommer säkert att förändras fram till den 27 september

Colm Tóibín och Sebastian Barry medverkar i flera seminarier, så något av dem vill jag helt klart läsa.

Ingrid Betancourt kommer till mässan och innan dess läser jag gärna hennes bok.

Rosa Liksoms Kupé nummer 6  låter intressant. Den vill jag absolut läsa och sedan gärna lyssna på hennes seminarium på lördagen kl 11.00.

Simona Ahrnstedts första bok väntar på att bli läst. Tänkte slippa säga att jag ska läsa boken nästan gång jag träffar Simona. Detsamma gäller Varg Gyllander förresten. Speciellt med tanke på att han ska samtala med favoritförfattarna Peter James och Kristina Ohlsson på lördag kl. 12.00.

Sjón är en isländsk författare som lockar. Han har ett seminarium på lördag kl 13.00, tillsammans med irländarna Paul Murray och John Boyne.

Göran Rosenbergs bok Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz vill jag också läsa. Förhoppningsvis innan det är dags att lyssna på honom på mässan.

Boel och Oscar av Josefine Sundström låter som en underbar roman som jag absolut vill läsa. Hon ska ha ett kort seminarium på söndagen, men syns säkert vid fler tillfällen.

Jag gillar Träffs och Grebes deckare och fick just hem tredje boken om Siri Bergman. Ska läsas i tid för mässan.

Förra mässan fick jag ett signerat exemplar av Korparna och självklart ska den läsas innan nästa mässan.

Och ja, känner jag för det blir det kanske en titel eller två från den Nordiska listan också.

 

 

 

 

 

 

Rulla till toppen
%d