Köp böcker till mor!

Min mamma får alltid böcker på morsdag. Ofta ett gäng pocketböcker att läsa på semestern. Mormor brukar också få en bok på morsdag av mamma. Förra året fick jag en bok av mina barn. Vi är helt enkelt tre boktokiga morsor.

Vilka böcker kan passa mammor i år?

Själamakerskan av Michela Murgia är en väldigt fin liten bok som jag tror att min mamma skulle älska. Hon får den inte på mors dag, då hon fick låna mitt exemplar i söndags.

Passar en skruvad pocketbok din mamma bättre tycker jag att du ska satsa på Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman.

Till deckarfantasten rekommenderar jag Mörk jord av Belinda Bauer, som inte är en traditionell deckare, men väldigt bra. Vill mamma istället har en mer vanlig polisdeckare tycker jag att du ska köpa något av Kristina Ohlsson. Första boken i serien om Fredrika Bergman heter Askungar.

Lite läskigt utan bestialiska mord? Då tror jag på Amanda Hellberg. Hennes senaste Tistelblomman är alldeles lagom läskig. Eller varför inte Kaninhjärta av Christin Ljungqvist. Även mammor kan läsa ungdomsböcker!

Just nu läser jag Tillsammans är vi starka av Leymah Gbowee, som fick Nobels fredspris 2011. Det är en bok som jag definitivt rekommenderar. Mycket stark!

Alldeles ny i pocket är Artighetsreglerna av Amor Towles. En bok som är helt underbar! Jag tror att den skulle passa både mamma och mormor perfekt.

Vill mamma ha något lättsamt och trevlig ärHundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dollin det perfekta valet. Läser hon på engelska tycker jag istället att du ska köpa The Secret of happy ever after.

Är din mamma en världsmedborgare som gillar serier? Eller en som ännu inte vet om att hon gillar serier? Köp Marjane Satrapis fina bok Kyckling med plommon som jag lovar får även den mest inbitne serieskeptiker att smälta fullständigt.

Lite lyrik kanske? Lina Ekdahl är en favorit och hennes nya bok som fått det tydliga namnet Diktsamling är riktigt bra. Rekommenderas.

 

5 reaktioner på ”Köp böcker till mor!”

  1. Jag fick för mig att mors dag var för en månad sedan. Så då sprang jag iväg och köpte ”Niceville” och ”Morgon i Jenin” av Susann Abulhawa. De ligger så fint inpaketerade och väntar i köket. Tror hon kommer gilla dem!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d