Det är måndag idag och snart juni

Om man är pessimist, som jag, ligger fokus på att det är en hel månad kvar tills det är semestertider. Är man optimist, som min man, fokuserar man istället på hur få arbetsdagar det faktiskt är och hur snabbt den närmaste månaden kommer att gå.

Oavsett vems sida du står på ska du få hjälpa mig lite.  Nu i maj har jag ett italienskt läsprojekt, som faktiskt gått över förväntan. Jag tänkte mig ännu ett i juni. Frågan är vad?

Jag har funderat på:

1. Franskt och läsa Drömbokhandeln och annat som lockar. Men franskt läser jag ju ändå. Samtidigt finns det så himla många fler franska böcker att upptäcka.

2. Alternativet är att köra ett nordiskt ryck för att komma ikapp med min nordiska läsning inför bokmässan. Här finns en lååååång lista.

3. Ett minitema kunde vara 9/11 och då passar Falling man av Don Delillo och Love is the higher law av David Levithan. Och så den där boken om en av piloterna, Döda dem alla av Salim Bachi. Här finns fler böcker.

4. Eller så fortsätter jag med afrikanskt, då jag ändå ska läsa en till nästa bokbubblarträff i början av juni. På den här listan finns en massa lästips på inte bara afrikanskt.

Vad tycker du att jag ska läsa i juni?

9 reaktioner på ”Det är måndag idag och snart juni”

  1. Läs ikapp det nordiska tycker jag, det temat på bokmässan kommer nog inte igen på ett tag!

    Eller, gör som du vill förresten….:-)
    glad vecka önskar jag dig.

  2. Himmel över Everest av David Lagercrantz.

    En bok jag sträckläste en varm sommar…

  3. Lutar åt nordiskt alltså! Hm, måste botanisera lite i hyllorna. Men först afrikanskt, en halv bok från Liberia utläst.

  4. Jag röstar från några böcker ur den nordiska listan. Det är väl lite särskilt roligt också i samband med bokmässan. Tror bestämt jag själv ska ta några tips därifrån.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d