Ska du med till Italien?

Tanken är att jag ska tillbringa maj i Italien. Inte fysiskt visserligen, men väl i böckernas värld. Jag har flera böcker hemma som väntar på att bli lästa och några ska jag väl hinna med.

Här finns en inspirationslista:

Kärleken är dödens motsats av Roberto Saviano

Väntrum och  Avskedsbrev av Valeria Parella

Stål av Silvia Avallone

Montedidio av Erri de Luca

På sannolika skäl av Gianrico Carofiglio

De femtontusen stegen: En redogörelse av Vitaliano Trevisan

Själamakerskan av Michela Murgia

Innan tuppen gal av Cesare Pavese

 

Hänger du på?

32 reaktioner på ”Ska du med till Italien?”

 1. Jag hänger med! Drömmer om Amalfikustsemester och ljumma kvällar med gott vin och fint sällskap!

  Jag tar Stål först, sen får vi se vad jag kan leta fram i gömmorna 😉

 2. Jag ska göra ett försök att hänga med, men kommer nog att läsa döda klassikerförfattare i stället 🙂

 3. Jag var ju precis där fysiskt och läste en bok som iaf handlade om Italien, tror jag får hoppa över en Majresa också 🙂

 4. Visst blir det en viss Babel-effekt ibland när man får se intressanta reportage och gäster! Själv sitter jag med Två soldater av Roslund och Hellström, bl.a. tack vare deckarspecialen… Jag blev nyfiken på Stål och av Savianos böcker som jag ännu inte läst något av. Men i vår står det nog annat på programmet så Italien får vänta för min del. Det ska dock bli intressant att följa din resa och kanske få lite bra tips!

  1. Roslund & Hedlund lockar också, men det får bli senare. Behöver ta mig utanför Sveriges gränser ett tag känner jag! hyfsa till den geografiska statistiken. 😉

   1. Ja det skulle jag också behöva, vilket blir uppenbart i mitt inlägg från idag… Nästa års utmaning känns redan given!

 5. jag hänger på!
  blev avskräckt av Ståls tjocklek förra året (originalspråk = långsammare lästakt) men vill gärna läsa den nu.
  tar med din lista till The Italian Bookshop och kollar det övriga utbudet. grazie mille

 6. Jag ska dit fysiskt i sommar och jag brukar alltid ta med en bok om landet jag ska till när jag reser. Det får nog räcka med det, men alla tips mottages tacksamt 🙂

 7. Vad härligt med en italienmånad! Jag hade garanterat hakat på om jag inte var så överhopad med läsning just i maj. Kanske kör en sådan månad längre fram istället. Dock så ska jag läsa ”Stål” så lite Italien blir det även för mig…

 8. Jag hänger på då jag vill läsa Stål samt delar av Savianos bok som är byggd på hans tv-program Kom med mig. Gomorra läste jag för några år sedan, läs den ni som inte redan gjort det!

  1. Kul! Ska bara avsluta aprilböckerna först, ett gäng recensionsböcker som väntar på att bli lästa. Sedan blir det nog Väntrum först tror jag.

 9. Som jag svarade på twitter;) så är jag lätt på. Brukar ju ändå ha italienska veckor och månader då och då och har en hög stående i bokhyllan. Just nu läser jag Lappalainens ”Italien”. Även om han är svensk så var det just efter att ha sett det programmet som jag kom på att jag jag hade en oläst bok av honom i bokhyllan. Se där, hyllvärmarna kommer faktiskt fram då och då.:)

 10. Jag hänger på maj-utmaningen (även om jag alltid försöker läsa italienskt) och kommer med ett inlägg om italiensk litteratur under dagen.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: