Groteskt, absurt och vansinnigt roligt

Språket i bild!

Fitta betyder våt ängsmark

Hora betyder trevligt gryningsljus om våren

och Ditt jävla knarkarluder

betyder ett litet tjärn med

lärkträd som speglar sig

i vattenytan och en älg

som graciöst betar

i förgrunden på fornsvenska.

 

Omslag och titel gjorde att jag lånade hem Sara Granérs bok Det är bara lite Aids och trots att det inte är roman, utan korta ögonblicksbilder så gillade jag skarpt. Någon form av djurmänniskor fyller sidorna och inte sällan är både bilderna och texterna totalbrutala. Samtidigt säger de tyvärr allt för mycket om det samhälle vi lever i där patienten med ett avhugget ben som ligger i en blodpöl skulle kunna lida av något psykosomatiskt, hur den som anställer inte alls vill ha någon självständig typ utan bara någon som vill ha ”ett vanligt pisskneg” och hur knäppt det skulle vara om vi sa vad vi kanske tänker.

Inte sällan utbrast jag under läsningen i ett ”men herrgud så kan man väl inte göra” eller ett lite generat asgarv för att det faktiskt är mer sant än det borde vara. Effektivt, informativt, roligt och jävligt skrämmande. Svårt att skriva om, men mycket att uppleva. Sara Granér är totalt gränslös och det är både uppfriskande och lite chockerande.

1 reaktion på ”Groteskt, absurt och vansinnigt roligt”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: