Författare jag inte läst men nog skulle gilla del 5

 

Monica Ali är en författare som följt mig i snart 10 år, sedan hennes debutbok Brick Lane kom ut. Det är nämligen en bok som bara skriker ”Linda” och jag köpte den självklart så snart den kom ut i pocket.

Nu är det konstigt nog så att boken fortfarande står oläst i hyllan. Den finns faktiskt med bland mina hyllvärmare som det är meningen att jag ska läsa i år. Hittills har jag läst exakt 0 av dem.

Jag tror ändå fortfarande att Monica Ali är en författare för mig. I sommar kommer Den okända historien, som på ytan verkar lite mer lättsmält än de övriga av hennes böcker. Det är en kontrafaktisk roman om vad som hänt om prinsessan Diana inte dött i bilolyckan i Paris.

Samtidigt kan jag inte låta Brick Lane stå och vänta hur länge som helst. Den verkar bra, det gör den.

Min strategi får bli samma som förra året, att ta med ett gäng hyllvärmare på semestern där det inte går att läsa några andra böcker. Det kan funka.

Har du någon författare som du tänkt läsa hur länge som helst, men ännu inte läst?

7 reaktioner på ”Författare jag inte läst men nog skulle gilla del 5”

  1. Precis samma här! Jag köpte Brick Lane och var säker på att den skulle passa som hand i handske men den står oläst i hyllan och jag förstår verkligen inte varför!

  2. Brick Lane var en klar fyra, intressant, annorlunda.
    Sommaren i Mamarrosa var inte lika bra men jag minns fortfarande delar ur den, så den har ändå fastnat.
    Brick Lane är en sån där bok jag önskar jag haft kvar att läsa!

  3. Säger bara en sak. Niceville. Inte läst. Säker på att jag gillar. Och vill läsa innan jag ser filmen som jag är säker på att jag kommer att älska.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: