enligt O

Tankar från en bokberoende

Tematrio – Oväntat bra

Lyran vill att vi berättar om tre böcker som varit bättre än vi någonsin kunde föreställa oss. Tre oväntade favoriter alltså.

1. Jag är Zlatan är en bok som jag visserligen trodde skulle vara underhållande, men riktigt kasst skriven efter att vissa bokbloggare fått allergiska reaktioner av språket. Jag fick inga utslag alls. Istället roades jag av en intressant historia med en person som har alldeles för stort ego för sitt eget bästa, men också en rejäl portion humor. Han är inte alltid en bra förebild den gode Zlatan, men han är helt klart en kämpe. På gott och ont.

2. Omslaget lurade mig och jag trodde länge att Varför kom du inte före kriget? av Lizzie Doron var en käck feel-good-roman för äldre damer. Istället visade det röra sig om en annorlunda och hjärtskärande barndomsskildring. Mycket bra. Snart dags att läsa bok nummer två.

3. Jag var helt övertygad om att serieromaner inte var något för mig. Sedan läste jag Prins Charles känsla av Liv Strömqvist och fick en ny idol. Hjälp vad bra hon är. Läs, läs, läs!

 

Vilka oväntade favoriter har du?

Föregående

En riktig fjortisbok

Nästa

Jag litar på dig Jessica!

5 kommentarer

  1. Jag måste verkligen hitta något bra tillfälle att lyssna på Zlatans bok som ligger här hemma. Det är ju bara det där att det är en ljudbok och jag kan egentligen inte hitta något tillfälle när det skulle passa…

  2. Spännande. Din recension av tvåan tidigare fick mig att sätta upp den på att läsa listan…

  3. M

    Finns det de som tycker att Zlatan-boken inte är välskriven? David Lagercrantz har väl välskrivenheten som signum : ) Jag tyckte att den var underhållande och mycket snyggt skriven. Snygg blogg!

    • Det verkar vara många som irriterar sig på talspråket, men det är ju Zlatan som berättar. Gillar’t! Och tack!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: