Reatips enligt O del 1

Det finns många fynd jag inte kan göra på årets bokrea av den enkla anledningen att jag redan läst böckerna. Här kommer några tips till er på böcker jag definitivt tycker att ni ska klicka hem.

Här är en fin diktsamling av nyligen avlidna Wislawa Szymborska

Niceville av Kathryn Stockett en fin bok om USA på 60-talet. Mycket mer uppdelat än du tror och med hembiträden som inte har mycket mer status än slavar.

Igelkottens elegans av Muriel Barbery är vansinnigt bra. Bästa boken jag läste förra året. Härliga intertextualitet för den boknördiga.

De imperfekta av Tom Rachman består av korta berättelsen om olika personer kring en tidningsredaktion. Mycket, mycket bra, men kanske inte riktigt fyndpris.

Evolutionen och jag kommer inte överens är en riktigt bra diktsamling av Fredrik Lindström. Har du inte läst någon lyrik av honom tycker jag absolut att du ska göra det.

Ett riktigt praktfynd är suveräna Den drunknande av Therese Bohman för endast 20 kronor. Köp, köp, köp!

Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper är en både välskriven och bra roman om sorg och att ta sig ur den.

En nobelpristagare för en Selma kanske? Köp då Onåd av J M Coetzee. Mycket, mycket bra.

 

Jag letar vidare och bjuder på fler tips vad det lider. Håll tillgodo!

2 reaktioner på ”Reatips enligt O del 1”

  1. Av dem har jag bara läst onåd, men den var bra.
    Jag började läsa Igelkotten men slutade för att det retade mig att huvudperson uppgavs vara så överintelligent att hon planerat ta livet av sig i unga år. Jag tyckte det kändes tillgjort. Var det något du tänkte på och, isåfall, försvann det längre fram?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: