Joråsåatte…

I vår ska jag jobba heltid, färdigställa en bok, troligen promota den lite och vad passar då bättre än att studera lite på universitetet också?

Tillsammans med bland andra Lyran ska jag lära mig mer om Nobelpriset och förhoppningsvis ta 7,5 hp. Här finns information om kursen. Och nej, jag har egentligen inte alls tid, men det är ju TT som är huvudpersonen.

Nu har jag klickat mig runt på Bokbörsen och biblioteket och känner mig lite mer redo. Tror ni att man kan önska sig lästid i julklapp?

Apropå Nobelpristagare så handlar veckans Tematrio om våra favoriter. För att leva upp till mitt rykte som bloggmaskin bjuder jag på dubbla trio, en med dem jag läst och älskat och en med dem jag är nyfiken på.

Lästa darlings:

1. José Saramago, som jag ännu bara läst en bok av, men vilken bok det var. Blindheten, som handlar om vad som händer i en värld där ingen ser vad den andre gör. Ruskigt bra.

2. Wislawa Szymborska , en fantastisk poet som jag läst en del av och gärna upptäcker mer. Underbart vackert, men inte utan vasshet.

3. Pearl Buck, för att hon förgyllde min ungdom med sina fantastiska berättelser från Kina.

Potentiella darlings:

1. Jean-Marie Gustave Le Clézio, som skulle kunna vara sol eller pannkaka. Dags att testa och då ligger Öken eller Afrikanen nära till hands.

2. Wole Soyinka, för att det är en ”måste-författare” som jag vill läsa.

3. Naguib Mahfouz för att läsa mig igenom de afrikanska pristagarna.

 

Jag skulle kunna avsluta med en trio av pristagare jag aldrig, aldrig kommer att läsa något mer av, men det vore väl ändå lite elakt?!

Men om jag viskar kanske?

Jag kommer inte att läsa något mer av:

1. Günther Grass

2. Gabriel García Márquez 

3. Albert Camus

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Joråsåatte…”

  1. Helt underbart kul kommer det att bli att studera för er, jag är lite avis. Hoppas lite av studierna spiller över in på bloggen. Lycka Till! Och – vad är lagom? En eller två eller kanske tre tematrioar…

  2. Varför inte García Márquez? (Du kan viska om du vill 😉 )
    Jag har haft ”kolerans tid” som vuxenbok sen i somras men inte kommit längre än till presentationen av nån papegoja.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d