Novell med fin vändning

Jonas Karlsson är en stor O-favorit helt klart.  Både skådespelaren och författaren Karlsson imponerar stort och dessutom framstår han som enormt trevlig när han intervjuas. Det senaste jag läst av honom är novellen Spår i snön, utgiven av Novellix.

Novellen handlar om en man som promenerar med sin hund en vinterdag och följer spåren i snön. Spår som gjorts av en pojke som han befarar är i fara. En pojke med föräldrar som är kända i bygden. Eller kanske snarare ökända.

En riktigt bra novell med en superb knorr i ett format som jag verkligen gillar. Novellix levererar bra produkter i finfint utförande och jag är helsåld. Till just den här novellen finns en lärarhandledning och jag tror att den kan funka bra att läsa från år 9 och framåt. Det finns mycket att diskutera, men trots det är novellen relativt lätt att ta till sig.

8 reaktioner på ”Novell med fin vändning”

  1. Ja, han är duktig på vändningar Jonas Karlsson. Jag har läst denna men reflekterade inte över att den kan passa att läsa tillsammans med barn, men när jag tänker efter nu så ser jag det. Bra tips!

  2. Din hemliga bokvän

    Åh, jag har fortfarande inte prövat några noveller från Novellix, men är verkligen intresserad av formatet. Så jag kanske måste få tummen ur snart, då!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: