Hjälp en trög bokbloggare

Stackars hösten i allmänhet och Halloween i synnerhet som fick skulden för min lässvacka. Den här veckan har jag läst 70 sidor, plus minus några. Galet.

Sedan har jag visserligen läst Greppa språket och Lgr-11 för att bli redo för nästa veckas studiedagar. Spännande och intressant helt klart, men inte den läsning jag längtar efter.

Nu är jag i ett läge att jagär rädd att jag förstör pärlor om jag läser dem nu. Som Dark Places till exempel, som är bra men kräver mer av mig än jag kan ge.

Jag har försökt med ungdomsböcker och det funkar hyfsat, men jag vill ha något annat. Något som är kvalitet, men som flyter och funkar för en trött hjärna. Jag funderar på Anna och Mats bor inte här längre, vad tror ni om det?

Tipsa på nu, jag har fyra dagar nästa vecka som jag hoppas ska kunna få igång min läsning. Då ska jag visserligen korrläsa klart vårt manus, men lite annat hoppas jag hinna med.

Vad ska jag läsa?

10 reaktioner på ”Hjälp en trög bokbloggare”

    1. Den ligger i läshögen. Kan vara något kanske. Läste ett kapitel innan jag somnade en dag, men somnade sedan som sagt. Inte bokens fel tror jag.

  1. Jag håller med om Renberg – underhållande! Har läst knappt halva ”Anna och Mats” och den är bra, men kanske inte direkt underhållande med tanke på temat. Karin Alvtegens ”En sannolik historia” skulle nog också kunna vara en bra hitta-läsglädjen-igen-bok.

  2. Skulle just tipsa om Jag reser ensam och så har flera andra hunnit före mig, den är lättläst och feelgood. Annars läste jag just Nalle Puh högt. Det var härligt!

  3. Jag hemfaller alltid åt deckare när det går trögt med läsningen, men tror inte det riktigt är din grej, va? Ett feelgood-drama som jag läste med god behållning förra året var Where the heart is (där mitt hjärta finns) av Billie Letts. Låter Harlekin, men är det inte. Och Oprah har rekommenderat, bara en sån sak.

    1. Deckare är min grej periodvis, men just nu känns det sådär. Möjligen om jag haft en ny deckare av en favorit. Då känner man personerna, det är bekvämt.

  4. Serier kanske, sånt som är vid första anblick lättläst brukar hjälpa mig vid lässvackor – Mats Jonsson, Liv Strömqvist, Persepolis… – eller så släpper du läsningen helt och hållet ett tag och litar på att lusten kommer tillbaka. Den senare taktiken är lite läskigare men brukar faktiskt funka…

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: