Mina svar på N

Ny vecka, ny bokstav och denna gång bokstaven N som i just ny. Här kommer mina svar.

Först fem ord på N som ska kopplas till ett antal boktitlar. Kanske svänger du till det och klarar dig med en, kanske behöver du fem. Det är ingen tävling utan det roligaste är att läsa om de boktitlar som poppar upp i ditt huvud.

Nonsens

Nummer

Nobba

Namn

Noggrann

Ja hjälp, vilka ord jag valde, eller vilka ord som valdes mer eller mindre slumpmässigt. Nu ska jag alltså komma på några boktitlar.

Jag är tyvärr död och kan inte komma tills skolan idag av Sara Ohlsson, handlar om Olivia som inte bara blir nobbad, utan faktiskt dumpad av en kille.  kanske en nonsenstitel, men världens bästa sådana.

I Jenny Jägerfelds bok Här ligger jag och blöder träffar Maja en kille, men glömmer att fråga efter hans nummer och faktiskt också hans riktiga namn. Han kallar sig nämligen Justin Case. Maja är långt ifrån noggrann, vilket märks på många sätt i boken, men kanske mest i inledningen i boken där hon sågar av sig en del av tummen.

Andra uppgiften är att presentera en bokkaraktär med för- eller efternamn på N

Jag väljer då Nakata, den mycket annorlunda mannen i Haruki Murakamis Kafka på stranden. Som barn var han med om en riktigt konstig händelse och låg därefter var han medvetslös i veckor. Nu är han äldre och har en förmåga att tala med katter.

Och slutligen vill jag att du berättar om en bok eller en författare som du är väldigt nyfiken på.

Jag har en lång lista med böcker och författare jag är nyfiken på, men om jag måste välja en får det bli Gillian Flynn, den bokbloggargudinna som till och med finns med i de bokbloggarbudord som jag satte ihop tillsammans med Helena. Förra gången jag försökte beställa en bok restades den först och dök sedan aldrig upp. Nu har jag gjort ett nytt försök.

 

Nu är det din tur och jag ser fram emot att läsa dina svar!

1 reaktion på ”Mina svar på N”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: