Äntligen fredag

Efter en rätt så trevlig vecka är det trots allt skönt med ett par dagars ledighet. Idag vankas kräftskiva och på söndag barnkalas, så jag är osäker på hur mycket läsning som får plats. Borde dessutom sätta ihop tre hörövningar och det är ganska tidskrävande. Men först en lite bakvänd enkät med svaren först och frågorna därefter.

Förra veckan skrev jag rejält om helgens läsning. Den här veckan hoppas jag på att helgen ska innebära tillräckligt med lässtunder för att läsa ut alla bokslattar som ligger i huset och dräller.

Vad ska du läsa i helgen?

Jag får väl ta och läsa ut den där Jellicoe Road för att se vad det är alla älskar så mycket. 200 sidor in har jag fortfarande inte fattat grejen. Det är frustrerande att inte förstå storheten med en bok som hyllats så hejdlöst. Förra gången det hände var när jag läste Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap, som jag tyckte var meningslös och tråkig.

Har det hänt dig att du inte alls gillat en bok ”alla andra” älskar?

Drömmen är att jag faktiskt ska hinna sitta och läsa i några timmar utan avbrott, då lästiden den här veckan varit försumbar. Har varit alldeles för trött för att kunna läsa några längre stunder på kvällarna och dagtid har det inte heller blivit mycket tyvärr.  Jag vill verkligen sjunka in ordentligt i Himmel över London, som är så himla bra, men inte alls mår bra av att duttläsas. Vill inte heller riskera att skriva ett inlägg om den som ger mig en utskällning.

Vad vill du helst hinna ägna rejäl lästid till i helgen?

Film får det bli också. Började se Precious i veckan och den var bra. Behöver se klart den innan jag glömmer av historien bara. Eller glömmer av kommer jag inte att göra, men mista känslan och känslan är viktig.

Vilken film ser du i helgen?

 

 

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: