Mina sommarfavoriter

 

 

 

Lyran hade kanske lätt att välja ut en trio, men jag som plöjt galet många bra böcker i sommar har fått fundera en hel del. Till slut föll valet på tre tunnisar med stort innehåll.

1. Timmarna av Michael Cunningham måste helt klart finnas med på listan. En riktigt välskriven och smart bok med en massa trådar som knyts ihop på en väldigt snyggt sätt. Filmen är fantastisk, boken ännu bättre.

2. Den drunknande av Therese Bohman är ännu en tät och välskriven historia. Inte ett ord för mycket, eller ett för lite för den delen. Om två väldigt olika systrar och deras öden.

3. Att ringa Clara av Anna Schultze handlar om de två vännerna Clara och Carolin som träffas på en musikutbildning. Jag gillar de många musikreferenserna och det vackra språket.

I alla dessa böcker är språket väldigt viktigt. Jag gillar böcker som är långsamma och vackra. Just på sommaren, när jag är utvilad, passar det extra bra.

 

2 reaktioner på ”Mina sommarfavoriter”

  1. Jag hade också svårt att välja, inser att boksommaren var ganska god trots allt… Att ringa Clara var nära att hamna på min lista också, den var riktigt bra. Augustnominering måhända? De drunknande låter som en bok för mig. Tack för att du påminner!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: