Struktur, min läsning behöver struktur

Mest av allt behöver jag egentligen lästid, men för att inte stressas av alla böcker jag vill läsa ut innan de ska lämnas tillbaka behöver jag fundera lite. Som vanligt skriver jag inte listor för att jag ska läsa just de böckerna, utan för att en i teorin strukturerad läsning ger mig frid. En lugn Linda läser mer och så är vi tillbaka till anledningen till att den här listan nu skrivs. Det är nu en månad sedan min sista lista och då börjar det bli kaos.

En sorts läsplanering för september alltså, men jag börjar med att kolla lite gamla listor.

Från augustilistan har jag läst:

The Imperfectionists, Tom Rachman

Tigerkvinnan, Katerina Janouch

Sånt jag berättar för Allah, Saphia Azzeddine

Det goda inom dig, Linda Olsson

Pojkarna, Jessica Schiefauer

 

Fem bra böcker som helt klart rekommenderas.

 

Några böcker, däribland  Min kamp 1 , har lämnats åter till biblioteket. Knausgård må älskas av många, men jag orkade verkligen inte. Orkade inte ens lyssna mer än fem minuter på hans sommarprogram. Nej, jag har inte förstått hans storhet, men kanske ger jag honom en riktig chans någon annan gång.

 

Vad ska jag då läsa i september?

Ja, det finns några datum att passa som sagt.

Den 6/9 måste Himmel över London tillbaka till biblioteket, så också Jellicoe Road. Dessa prioriteras därför just nu.

Den 17:e ska Jag är allt du drömt av Ali Smith lämnas tillbaka. Hade tänkt läsa den innan dess.

Innan mässan ska jag läsa Erebos, som jag börjat på. Sedan vill jag verkligen läsa Isnätterna samt Här ligger jag och blöder och sedan lyssna på författarnas seminarium om utåtagerande tjejer. Även Inger Olsson har ett seminarium om sin bok Jag vill bara att du gillar mig, en bok som verkar riktigt, riktigt bra.

Kanske hinner jag också med Stjärnlösa nätter av Arkan Asaad, annars går jag på seminariet i alla fall. Jag läser också gärna Snöängel av Anna-Karin Palm, innan eller efter mässan.

Och så nobelpriskandidaterna då, där Nawal El Saadawi ,  Ngugi wa Thiong’o och Don DeLillo står först i kö.

Känns som om det räcker och blir över. Nu har jag i alla fall en lista att följa, eller mer troligt, avvika från.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: