Gruppläs en e-bok

Något av det bästa med e-böcker är att det går att skriva till små kommentarer och på så sätt komma ihåg bra citat och viktiga händelser utan att behöva kladda eller vika hundöron. Nu är jag så hemsk att jag viker en del hundöron i mina vanliga böcker, men kommentarer skriver jag sällan. Med e-böcker blir det därför lättare och roligare att tänka kring boken jag läser och dessutom blir det ofta bättre och mer genomtänkta blogginlägg om dem efter läsning.

Visst vore det grymt kul om kommentarer kunde delas mellan läsare. Då hade vi kunnat bokcirkla och diskutera läsning på ett helt annat sätt. Förhoppningsvis blir det snart möjligt, trots att en del trassel återstår.

När jag läser via min Kindle-app är det inte lika smidigt som det är när jag läser i min Bluefire reader. En hel del förbättringar hade kunnat göras, men jag gillar redan skarpt de nya möjligheter som läsningen av e-böcker ger.

6 reaktioner på ”Gruppläs en e-bok”

  1. Så fort som ekonomin tillåter ska jag köpa mig en läsplatta. Jag har studerat en sådan på nära håll och den ser ju helt fantastisk ut och om jag skulle få en egen sådan i min ägo så inbillar jag mig att mitt förhållande till andra format än vanligt papper skulle ändras. Inbillar jag mig i alla fall 🙂

  2. Absolut! En av de härligaste läsupplevelserna jag haft var en sliten, hundörad pocketbok av Coelho, full med klotter i olika färger och skrivstilar. Underbart! Och jag tror också att mer är på väg!

    Min läsplatta låter mig inte göra anteckningar under läsningen, och det kan jag sakna lite. Däremot funkar det bra att bokmärka sidor, och det blir lite som att vika hundöron. Bluefire har jag bara nosat på, eftersom mobilskärmen är lite liten för att läsa långa texter på.

  3. Det har jag inte tänkt på, att man kan göra anteckningar. Har inte sett funktionen i AdLibris app som jag hittills har använt. Måste kolla.

  4. Jag har ingen sorts läsplatta än, men det här med att läsa andras kommentarer låter intressant. Ett litet men bara; kan det inte bli så att det förstör läsningen? Att läsningen av själva boken blir för hattig och att man distraheras av kommentarerna?

  5. Det låter spännande. I min läsplatta finns inte anteckningfunktion bara bokmärken. Men om jag läser på dator eller mobil funkar det. Finns planer på tekniska lösningar? Nån som vet?

  6. Jag har använt bokmärken som anteckningar, då syns de inte när man läser, men kan tas fram om man vill. Då borde andras kommentarer inte störa.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: