Bästa bilderboken ever

Lyran har satt ihop en bästalista som gjorde mig lite matt. Jag har därför bestämt att det blir några bästainlägg i veckan och kanske även nästa vecka. När andan faller på helt enkelt. Först ut är de enkla valen och ett av dem var bästa bilderbok.

Jag absolut älskar Gruffalon av Julia Donaldson. Underbar text med skön rytm och roliga rim i en superb översättning av Lennart Hellsing. Fina bilder av Alex Scheffler och en bra budskap. Grabbarna O älskar den, men jag tror att jag älskar den mer. ”Ett hiskeligt djur är en Gruffalo”, underbart! Läs mer här.

Blir lite sugen på ett par bubblare också och då blir det Vem blöder? av Stina Wirsén, där Lillebror levde sig inte så mycket i den stackars fågelns öde och upprepade om och om igen ”de va inte meninen, stackas fåååågl” . Det finns många fantastiska böcker i serien, men det här är min favorit tätt följd av Vem är arg? och Vem bestämmer?

13 reaktioner på ”Bästa bilderboken ever”

  1. Åh, Gruffalon är ju bara så fiiiiiiiiin! Men jag gillar nog Vem är söt av Wirsén bäst. jag älskar den, även som vuxen, tycker den är genial.

  2. Lillgruffalon har jag läst med mina elever och den är ju helt oslagbar – där beger sig Lillisen ut i den mörka vinternatten och den är så underbart illustrerad!Månskenet är magiskt och budskapet så tryggt!

  3. Men har du läst ”De siamesiska sköldpaddorna och andra äventyr” av Tindra och Silke Laurén? Jag har visserligen inte läst Gruffalon, men ingen bilderbok jag läst har slagit De siamesiska sköldpaddorna. 🙂

  4. Här hemma är den en favorit också, av alla familjemedlemmarna! Jag älskar bilderna och humorn. Rimmen ligger också så bra i munnen!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: