I april läser jag

Låt den rätte komma in möter Fucking Åmål möter Twilight möter Mitt så kallade liv möter Twin Peaks – fast utan vampyrer!

Bra att det är utan vampyrer. Jag har svårt för vampyrer, visserligen gillade jag just Låt den rätte komma in, men annars är vampyrer definitivt inte min grej.  Fucking Åmål älskar jag däremot fortfarande, Mitt så kallade liv är en av de bästa tv-serierna för unga någonsin och Twin Peaks är självklart kult för någon som är född i mitten av 70-talet.

Jag har däremot lite svårt att föreställa mig hur en bok som är en blandning av detta skulle se ut, men litar helt klart på att Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren fått till något alldeles extra. Hur jag vet det? Jag har läst alla Strandbergs böcker och gillat dem, jag läser med glädje Saras blogg och jag brukar vara svag för ungdomsböcker, speciellt sådana i skolmiljö. Klart jag inte kan veta säkert, men nästan.

Cirkeln heter boken och är första delen i en planerad trilogi. Den släpps i mitten av april och har recensionsdag den 2/5.

[http://www.youtube.com/watch?v=jJfUtI2GIvs]

 

 

3 reaktioner på ”I april läser jag”

  1. Åh, vilket fint inlägg! Jag hoppas att vi kan leva upp till dina förväntningar! 🙂 (Och jag inser just vidden av den hybris som vi uppvisar genom våra jämförelser med andra verk, haha!)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: