Klart godkänt från grabbarna O

Vi förberedde oss för årets julkalender genom att läsa Loke den lömskes skatt av Måns Garton och Johan Unenge och betyget blev ett nja från grabbarna O. De gillade den lite galna familjen Rantanen, men historien om de två mystiska gästerna som grävde efter en skatt vid hotell Knorren var inte så väldigt spännande. Trots detta såg de mycket fram emot det första avsnittet av årets julkalender. Så mycket att de till och med satt påklädda och färdiga i soffan 07.15. Om vi slipper tjat om kläder på morgonen fram till jul kommer jag definitivt att utnämna årets julkalender till tidernas bästa.

Vi tyckte alla tre att första avsnittet var riktigt bra, trots att vi egentligen bara fick träffa familjen Rantanen. Flåsigt skriver DN och kanske är pappa Roger lite väl hurtig, men vi hoppas ändå på en lagom lustig historia. Mest spännande var det att säljarna verkar vara riktigt skumma. Vi undrar så klart vad som är fel med hotellet. GP klagar på att det inte är så mycket julstämning i årets kalender, men jag tycker inte alls att det är ett minus, snarare tvärtom.

För några månader sedan funderade jag över var min gamla favorit Peter Engman tagit vägen efter sin teaterkarriär i Göteborg där han gjorde en fantastisk Hamlet på Stadsteatern i regi av Jasenko Selimovic och en berömd duschscen i Katt på hett plåttak på Folkteatern. Ja, nu var det inte bara duschandet som gjorde att pjäsen var sevärd. Nu hittar man honom på Dramaten där han spelar  Den girige mot till exempel Johan Rabaeus och Marie Richardson.

En annan gammal favorit som dök upp i julkalenderns första avsnitt är Simon Norrthon som spelar hotellets gamla ägare Henning Grossman. Mest minns jag honom i fantastiska Tala! Det är så mörkt från 1993, där han spelar nynazisten Sören som deltar i en misshandel av en judisk läkare. Klassikern Rapport till himmelen är också en höjdare, men sedan har jag tappat bort även honom.

Vi kommer hur som helst att titta på årets kalender, som åldersmässigt verkar passa mina ungar bra. Återstår att se om den tas emot lika bra som förra årets succé Superhjältejul som de absolut älskade.

2 reaktioner på ”Klart godkänt från grabbarna O”

  1. Roligt! Själv ägnade jag söndagen åt att göra i ordning våran adventskalender på bloggen och kika gärna in och gissa vad som gömmer sig bakom lucka 1!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: