Mary Kelly på Moderna Muséet

Jag måste erkänna att jag inte hade någon koll på Mary Kelly innan jag besökte Moderna Muséet i fredags. Jag gillar modern konst, men jag kan väldigt lite om vilka konstnärer som tillhör de välkända och ansedda.

Tyvärr hann jag bara gå en kort stund runt det stora rum där Kellys projekt hängts upp. Post-Partum Document (1973-79) tillhör de verk som Moderna Museet köpte in till projektet Det andra önskemuseet och det var här jag lade mitt fokus. Hela utställningen innehåller fyra verk och har logiskt nog döpt till Fyra verk i dialog (1973-2010)

Post-Partum Documents handlar om att vara en mor. Om det dåliga samvetet och viljan att förstå och bringa struktur i kaos. Blöjorna är en spännande idé och verkligen ett nästan desperat försök att ta kontroll. Samtalen med sonen och hans utveckling med en mors kommentarer är fina. Det är modigt att våga visa sig sårbar och att våga ifrågasätta bilden av den perfekta modern. Dokumentationen av transitional objects är det som fångar mig mest. Är det hennes fel att han stammar och blir aggressiv? Borde hon vara hemma mer? De behöver pengarna och hennes man känner inte samma dåliga samvete.

Jag gillade verkligen utställningen som fick mig att tänka. Det måste väl ändå  vara ett bra betyg?

1 reaktion på ”Mary Kelly på Moderna Muséet”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: