The Lincoln Lawyer säsong 1

Michael Connelly var länge en favoritförfattare, men hans böcker om Mickey Haller har jag faktiskt inte läst. Däremot har jag just sett serien The Lincoln Lawyer på Netflix som bygger på böckerna. Haller är försvarsadvokat, men har inte arbetat på ett tag då hans fulla fokus legat på att bli fri från missbruk. När han oväntat får ta över en advokatfirma från en kollega som dött, eller troligen dödats, får han också ta över dennes fall. Bland dem finns Trevor Elliott som äger ett stort spelföretag och anklagas för att ha mördat sin fru och hennes älskare.

Namnet The Lincoln Lawyer kommer från att Haller inte arbetar på kontor som andra advokater, utan från baksätet på sin Lincoln. Då behöver han självklart en chaufför och en sådan löser han när han företräder en ung kvinna som anklagas för att ha stulit ett halsband. Hon blir frikänd (självklart eftersom Haller är en ostoppbar advokat) och erbjuds jobbet som chaufför. Izzy, som hon heter, har också ett förflutet som missbrukare och samtalen som hon och Haller har i bilen om det och mycket annat, tillhör det trevligaste scenerna.

Fin att följa är också Hallers relationer till sina två före detta fruar, Lorna som arbetar som hans assistens och Maggie som är mor till hans dotter Haley och arbetar som åklagare. De spelas av Becki Newton och Neve Campell, två skådespelare jag gillar och som gör riktigt fina rollskildringar. Speciellt roligt är det att återse Campell. Även Krista Warner som spelar tonårsdottern Haley är riktigt bra, liksom Manuel Garcia-Rulfo som spelar Mickey Haller och en stor behållning med The Lincoln Lawyer är just de skickliga skådespelarna. Fallet Trever Elliott står i centrum och det är många rättegångsscener, men också stort fokus på relationer vilket ger en bra mix. Säsongen baseras på boken The Brass Verdict som är andra boken i serien om Haller. Netflix har redan meddelat att det blir en andra säsong, men det är oklart när den får premiär.


Om serien

The Lincoln Lawyer, (2022), 1 säsong med 10 avsnitt

Skapad av David E. Kelley och Ted Humphrey

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: