The Flight attendant

Varför har ingen berättat hur bra The Flight attendant är? Jag hade avfärdat den som en halvkass humorserie genom kopplingen Kaley Cuoco + Big Bang Theory = komedi, men oj vad fel jag hade. Ni förstår att jag blev chockad när huvudpersonen en bit in i första avsnittet vaknade upp bredvid en mördad man. Inte direkt komiskt.

The Flight attendant handlar om Cassie Bowden som arbetar som flygvärdinna, oftast placerad i första klass. Under en flygning till Bangkok börjar en passagerare flirta med henne och vill träffa henne när de landat. Även om Cassie vet att det inte är passande besöker hon Alex, som mannen heter, på hans hotell. Som vanligt dricker hon alldeles för mycket och när hon vaknar har hon rejäla minnesluckor. I sängen bredvid henne ligger Alex död, troligen mördad. Självklart får Cassie panik och hon flyr från hotellet.

Här startar flera jakter samtidigt. Dels Cassies jakt på sina minnen från kvällen, men också FBI:s jakt på henne som de misstänker är Alex mördare. Nu låter det här som en vanlig thrillerserie, men det som gör The Flight attendant extra bra är sättet den är berättad, där Alex fortsätter att finnas med, trots att han är död. I dialog med honom kommer Cassie ihåg mer och mer av kvällen och det hela kopplas också till hennes barndom. Jag imponeras av Kaley Cuoco som skickligt gestaltar Cassies sammanbrott och ångest.

Till barndomen hör också storebror Davey, spelad av T.R. Knight, som är den ordentliga brodern med den vilda lillasystern. Han är gift och har barn, hon dricker ständigt, träffar man efter man och nu har hon dessutom blivit inblandad i en mordutredning. En del av henne vill få reda på allt och med hjälp av sin bästa vän och dennas pojkvän får hon reda på en del. En annan del vill bara supa bort allt elände och det är hon ganska bra på.

The Flight attendant är spännande, trådarna är många och spänningen rejäl. Jag slukade de åtta avsnitten i första säsongen på ett par dagar och går direkt på säsong 2.


Om serien

The Flight attendant, säsong 1, (2020)

Hittills har två säsonger spelas in, men det är osäkert huruvida det blir en tredje.

Skapad av Steve Yockey, manus av Ryan Jennifer Jones baserat på en bok av Christopher A. Bohjalian

1 reaktion på ”The Flight attendant”

  1. Pingback: Carina i september - Punktslut

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: