Uncoupled säsong 1

För den som vill se en välspelad och rolig serie med svärta rekommenderar jag Uncoupled som går att se på Netflix. Första säsongen har just haft premiär, men det talas redan om en andra säsong och med tanke på alla cliffhangers i sista avsnittet hoppas jag verkligen att det blir en sådan.

Vi får följa Michael (Neil Patrick Harris) som sedan många år är sambo med Colin (Tuck Watkins). När vi träffar dem första gången är det Colins 50-årsdag och Michael tar med honom till den restaurang där de ska äta en romantisk middag. Bakom dörren står dock vänner och familj och väntar på att få delta i en klassisk överraskningsfest. När Colin precis innan de öppnar dörren avslöjar att han tänker flytta ut och lämna Michael blir stämningen minst sagt stel. De kör på med festen, fejkar så gott de kan, men därefter skils de åt.

Att vara snart 50 och singel är ingenting Michael uppskattar. Som tur är har han ett jobb han gillar och dessutom ett som tar mycket av hans tid. Han är mäklare och arbetar tillsammans med Suzanne (Tisha Campbell) en ensamstående tonårsmorsa som älskar att ta plats. Ett av de uppdrag de verkligen vill ha är att sälja den lyxvåning som ägs av Claire, en nyligen lämnad, mycket rik dam. Hon kräver en del märkliga saker för att ge dem uppdraget.

Vi får följa med Michael in i dejtingapparnas underbara värld och hjälp så jobbigt det verkar. Det tycker även Michael och är väldigt glad över att alltid ha vännerna Stanley och Billy vid sin sida. Det vimlar av charmiga karaktärer i Uncoupled och jag tycker verkligen om att följa dem. Seriens skapare ligger bakom serier som Emily in Paris och Modern Family och det märks. Uncoupled är en trevlig bagatell där humor och svärta blandas i en perfekt mix.


Om serien

Uncoupled, säsong 1, 8 avsnitt, (2022)

Skapad av Darren Star och Jeffrey Richman

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: