Sju sorters blomböcker

Det är midsommar och veckans lista flyttar till fredagen. Dagens tema är blommor och självklart är de sju till antalet. Möjligen är de svåra att binda en krans av, men att sova med böcker under huvudkudden har i alla fall jag gjort förr.

Lila hibiskus av Chimamada Ngozi Adichie blev jag påmind om för några dagar sedan och faktiskt lite sugen på att läsa om för att sedan läsa den med elever.

Avlivningskliniken Tusenskönan av Martina Montelius utspelar sig i en dystopisk framtid där privata avlivningskliniker tjänar stora pengar på människor som vill avsluta sina liv med klass.

Den rödaste rosen slår ut av Liv Strömquist handlar om kärlek och bristen därpå. Strömquist funderar över varför vi blir kära och varför kärleken så ofta tar slut.

Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson handlar om Liv som efter en separation flyttar tillbaka till sitt gamla barndomshem i villaförorten Flädersta.

Tistelhonung av Sara Paborn är en fin historia om kärlek som utspelar sig i två tider.

Blommor över helvetet av Ilaria Tuti får vara med även om det inte framgår vilka blommor det handlar om. Det här är en bra deckare som utspelar sig i fantastisk miljö.

Rosen på Tistelön av Emilie Flygare-Carlén har jag faktiskt bara läst utdrag ur, men jag vill läsa mer av denna ”återupptäckta” författare

Vilka blomtitlar får plats i din bukett?

Photo by Sonia Cervantes on Unsplash

2 reaktioner på ”Sju sorters blomböcker”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: