10 böcker jag vill läsa i sommar

Idag slutar elever och även om jag jobbar ett tag till är det lite lugnare (om än tråkigare) utan dem. Det betyder att jag kan börja fokusera på att planera sommarläsningen. Läslistorna är megalånga, de fysiska bokhögarna stora och de virtuella ännu mer omfattande. För att kunna prioritera har jag gjort en lista på tio böcker som jag verkligen vill hinna med.

Autisterna av Clara Törnvall, Natur & Kultur har jag känt läsa sedan den var ny och nu vill jag prioritera den.

Bröd och mjölk av Karolina Ramqvist, Norstedt, tillhör de böcker jag sparat till sommaren.

De andras land av Leila Slïmani, Natur & Kultur är jag väldigt sugen på att läsa, då jag absolut älskade hennes förra bok Vaggvisa.

De förlorade minnenas ö av Yoko Ogawa, Bokförlaget Tranan är en bok jag velat läsa länge, men hjärnan har vara lite för bortkopplad.

En vänskap av Silvia Avallone, Natur & Kultur tillhör också de böcker jag medvetet sparat till sommaren.

Papperspalatset av Miranda Cowley Heller, Bokförlaget Forum lockar trots att jag egentligen inte vet så mycket om den.

Ruth & Pen av Emilie Pine, Wahlström & Widstrand låter riktigt bra och jag tyckte om hennes självbiografiska essäbok Allt jag inte kan säga.

Sista sommaren av Eleonore Holmgren, Bazar förlag som är nominerad till Årets bok, men faktiskt gått mig lite förbi.

Svarta segel av Rebecka Edgren Aldén, Romanus & Sellin vill jag verkligen läsa. Jag har läst författarens tidigare böcker och gillar dem.

The Island of Missing Trees av Elif Shafak, Bloomsbury Publishing, för att jag absolut älskade hennes senaste bok 10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld, Bokförlaget Tranan, som just kommit ut på svenska.

Photo by Anna Hamilton on Unsplash

3 reaktioner på ”10 böcker jag vill läsa i sommar”

  1. Det ska bli intressant vad du tycker om Ogawas bok. Den har ju lanserats som en dystopi men för mig framstod den som en feministisk roman.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: