Sammanställning av läsresan kring Medelhavet

Jag fortsatte min resa även in i juli för att hinna besöka fler länder, men nu är det hög tid att sammanfatta.

Följande böcker har blivit lästa:

Allt som väntar dig, Lorraine Fouchet (Frankrike)

Att återvända, Hisham Matar (Libyen)

Den sovande nymfen, Ilaria Tuti (Italien)

Det långsamma livet, Abdellah Taïa (Marocko)

Framtidens arab 2, Riad Sattouf (Syrien)

Återvändsgränder, Gabi Beltrán (Spanien)

 

Jag har också påbörjat, men ännu inte avslutat Nina Nouraouis Gisslan. Den kräver total koncentration och det har jag inte hunnit ge den just nu.

Den av böckerna ovan jag tyckte bäst om är Hisham Matars självbiografiska Att återända. Jag fascinerades också av Abdellah Taïas senaste bok, som verkligen är skriven på ett annorlunda sätt, där det till slut är svårt att skilja på fantasi och verklighet. Kul också att återse framtidens arab.

 

Rulla till toppen
%d