Deltävling 1 i årets mellospektakel

Jag kallar det mellospektakel, men kan ändå inte låta bli att älska denna märkliga tävling med musik jag sällan gillar, men ändå ser som underhållande. Det ÄR roligt med Melodifestivalen och kanske extra så i år när allt är så mycket vardag. Inga värdstäder och ingen publik, men artisterna är där liksom programledarna och i år verkar det än mer spretigt än vanligt. Bäddat för rejäl underhållning alltså.  Eftersom absolut ingen annan i min familj har det minsta intresse av att titta lär jag få se det hela i efterhand.

Ikväll tävlar sju bidrag. Som vanligt går två vidare till final och två till Andra chansen. Jag har lyssnat på de korta klipp som finns att tillgå och tippar följande resultat:

Till Final

Tänker inte alls gå hem med Arvingarna (Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren)

Schlager på riktigt och självklart ska det finnas plats för sådant i tävlingen också. Senast de var med 2019 med låten I do tyckte jag mest att det var pinsamt och överkäckt, men de har helt klart en stabil publik. Tänker inte alls gå hem är bättre och det är uppfriskande gammaldags. Arvingarna gör sin grej och skiter helt i allt vad trender heter. Det gör det med ett leende och en energi som säkert uppskattas av många. Berätta gärna för mig vilken låt som plagierats, för det här låter som en annan låt.

Dandi dansa med Danny Saucedo (Danny Saucedo, Karl-Johan Råsmark)

Men HUR kan Danny Saucedo tävla med en låt med så otroligt töntig titel? Skämskuddevarning redan där. Dagispublikvarning dessutom helt klart, men det kan räcka långt. Klippet känns otidsenligt och faktiskt riktigt töntigt. Danny Saucedo säger sig vilja sprida ett budskap, men känns mest som en låt Samir & Victor hade kunnat hoppa runt till. Tyvärr. Tror ändå att publiken finns där och att det blir final. Tyvärr.

Till Andra Chansen

Horizon med Jessica Andersson (David Kreuger, Fredrik Kempe, Markus Lidén, Christian Holmström och Jesper Jakobsen)

Ingen mello utan veteraner och Jessica Andersson är verkligen en sådan. En av låtskrivarna är Fredrik Kempe och det brukar vara en hint om hur bra det kommer att gå. Flygande klänning, power walk och lite väckelsekänsla. Verkligen inte min grej, men sjunga kan Jessica Andersson utan tvekan. Det här kan egentligen gå hur som helst, men jag tror att de som röstar kan uppskatta denna lätt pompösa låt och kanske gå till final istället för de jag tippat. Låter det ändå vara så här.

The missing piece med Paul Rey (Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey)

Jag gillade inte Paul Reys bidrag i förra årets tävling, men kan ändå sjunga några takter ifrån den, så fastnade gjorde den. En uptempo-ballad med viss countrykänsla. Lite för blek för att nå ut direkt, men jag kan tänka mig att den vinner i längden. Oklart om det räcker i en tävling där lyssnarna kanske hör låten för första gången. Det beror lite på hur rösten håller. Förra året var det rejält skakigt, men nu finns mer rutin

Åker ut

Fingerprints med Nathalie Brydolf (Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker, Anna-Klara Folin)

Tydligen är Nathalie Brydolf känd från såväl Idol som Bachelor, vilket säkert gör henne väldigt känt i vissa kretsar, men mig har hon gått helt förbi. Sångrösten finns där och låten är vacker. Kanske blir det här årets ballad, men jag tror tyvärr inte att det räcker för att gå vidare. I det här fallet har jag dock gärna fel. Det här är nämligen en låt som nästan är bra på riktigt och det är ett bra betyg.

Pretender med Lillasyster (Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund)

Hårdrocksband med (för mig) lokal förankring och faktiskt känner maken också en av bandmedlemmarna. Årets hårdrocksrepresentanter som bjuder på eld, growl, men också en ganska melodiös refräng. Kan funka och till och med skrälla sig in i Andra Chansen.

One touch med Kadiatou (Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov)

Jag har tappat bort Idol och därmed har jag inte heller koll på Kadiatou som kom två i tävlingen 2018. Kanske kan det vara så att hon har en publik och det kan vara avgörande i sådana här sammanhang. Det korta klippet visar en rätt skakig sångerska och en låt som säkert går att dansa till, men inte är speciellt bra. Tror på jumboplats, men också att den kommer att spelas en del på radio.


Har du lyssnat på låtarna? Har du någon favorit?


Uppdatering:

Inte så himla illa tippat ändå, även om gubbväldet blev mer massivt än jag trodde. Finalbidragen blev som jag trodde, men Jessica Andersson fick stå tillbaka för Lillasyster och där varnade jag för en skräll. Jessica Anderssons bidrag var tyvärr lite tråkigt och kändes gammalt, men utan den nostalgi som Arvingarna bjöd på.

Jag tycker fortfarande att Danny Saucedos låt var riktigt tramsig och dålig, men den kommer säkerligen att gå långt. Synd, jag brukar tycka att han är helt okej, men det här var inte alls min grej. Paul Reys låt var dock bättre än jag trodde, medan Nathalie Brydolfs låt gjorde mig besviken.

Konceptet med någon slags liten scen och två programledare som försökte skapa stämning utan publik funkade väl sådär, men bättre det än inget. Jag hade önskat mig mer show, men bra ändå att antalet deltagare minimerades.

Vad tyckte du om kvällens tävling?

5 reaktioner på ”Deltävling 1 i årets mellospektakel”

    1. Mycket ABBA-feeling, men fick hjälp på Twitter med att versen liknade Be my baby av Vanessa Paradis och refrängen Nattens drottning som tävlade i melodifestivalen 1989.

  1. Jag brukar inte titta på Mello men min sambo känner också en av medlemmarna i Lillasyster! Haha. Minns inte vem dock men de har pluggat ihop tror jag.

  2. Pingback: Dags för deltävling två i Melodifestivalen 2021 – enligt O

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: