Tillbaka till den lilla ön i havet

Jenny Colgans förra bok om Flora och ön Mure var riktigt bra och därför var jag självklart tvungen att läsa fortsättningen som på svenska fått den något fantasilösa titeln Tillbaka till den lilla ön i havet. På engelska heter den istället The Endless beach, efter stranden på ön.

Flora och Joel är tillsammans, men han jobbar som en tok och är borta mycket. Hans chef Colton driver honom hårt och New York är inte bara hans andra hem, utan snarare hans första. Flora åker till Joel för att överraska honom och det är väl en ganska ogenomtänkt idé. Floras tvivel får stor plats i boken, men Colgan lyckas också få henne att tänka på sig själv och Joel att öppna sig något.

Floras väninna Lorna, öns lärare, suktar också efter kärleken i form av den syriske flyktingen tillika öns läkare Saif. Han längtar istället efter sin fru och sina söner, som han tappat bort under flykten.

Tredje förhållandet är det mellan Colton och Floras bror Fintan och de har fullt upp med bröllopsförberedelser. Självklart kommer att det bli otroligt och storslaget, allt annat vore under Coltons värdighet.

Jag är glad att Jenny Colgan försöker bredda sig och föra in ännu mer svärta i den här boken än tidigare. Det är också tydligt att hon låter vår samtid ta plats i handlingen i form av Saif och hans längtan efter sin familj. Tillbaka till den lilla ön i havet är riktigt bra och faktiskt också såväl drabbande som tänkvärd.

Tydligen finns det en tredje bok i serien också som utspelar sig under julen efter. Den heter passande nog An Island christmas  

(kommer på svenska i oktober med titeln Julafton på en lilla ön i havet) och jag vill definitivt läsa den till jul om inte förr. Jag gillar att läsa om invånarna på Mure och vill gärna veta hur det går för dem.

2 reaktioner på ”Tillbaka till den lilla ön i havet”

  1. Jag läste julboken nu i julas och den är riktigt bra – jag älskar ju alla karaktärerna runtomkring – Flora och Joel tycker jag är lite jobbiga.

    1. En del av mig vill läsa nu, medan en annan del inser att det kanske är bättre i höst! Karaktärer mår bra av att vila lite.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: