Liten tvåa med potential

Liten tvåa med potential är den första boken av Camilla Davidsson som ges ut av Printz Publishing och också den första bok jag läst av henne. Helt klart är Davidsson en habil författare som skriver bra underhållningslitteratur med viss svärta.

Sofia är huvudperson i boken och det är hon som bor i den lilla tvåan. Hon är en kvinna mitt i livet, som fokuserar en hel del på sin karriär och väldigt mycket på att skapa den perfekta ytan. Att ha kontroll är också enormt viktigt, vilket kanske är anledningen till att hon valt att köpa en egen lägenhet istället för att bli sambo med sin pojkvän.

Lägenheten har som titeln antyder potential, men kök och badrum behöver renoveras. In träder hantverkaren Arvid. Sofia vet exakt vad hon vill och han säger emot. Inledningsvis är han så otroligt irriterande att hon avskyr honom, men ja, ni förstår säkert varthän det barkar. Tämligen förutsägbart, men det spelar faktiskt ingen roll. Den stora behållningen med boken är iställt Sofias kamp för att hitta ett liv som hon trivs med där hon inte behöver gå omkring med ett ständigt tryck över bröstet. Det som på ytan ser så perfekt ut är kanske inte alls det hon behöver.

Jag tyckte om Liten tvåa med potential och tycker att den står sig bra i genren. Davidsson lyckas väldigt väl med att skapa trovärdiga karaktärer som jag bryr mig om på riktigt. Feelgood ska innehålla en rejäl dos svärta, annars blir det bara tråkigt och här är balansen precis perfekt.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: