Strunta i den andra chansen

Vi kommer säkert att titta även vi, men om årets upplaga av Melodifestivalen varit svag är låtarna som tagit sig till Andra chansen i vissa fall ännu svagare, men i andra fall bättre än de som tagit sig till final. Min smak och publikens har inte varit densamma och den låten jag tyckt var bäst i årets tävling kom inte ens till Andra Chansen. 

Så hur går det i kvällens dueller?

Duell 1 är mellan In my cabana och Cuba libre. Två helt katastrofala låtar som båda hade åkt ut om de varit en del av en annan duell. Nu är vi garanterade en na-na-na-oh-ey-oh-låt i finalen och frågan är om Havanna-plagiatet eller krabban Sebastian går vidare?

Omöjligt att gissa, men jag tror på Margaret.

Duell 2 är mellan All the feels och Never learn, där jag gillar Renaidas röst skarpt, även om låten inte är någon jättehöjdare. Även här är låtarna och artisterna rätt så lika, men jag hoppas och tror att Renaida tar hem det.

Duell 3 är mellan Every single day och Songburning. Jag hade hoppats att Felix Sandman redan skulle varit i final istället för Rolandz, men så blev det inte. Förhoppningsvis har han ändå fler fans än Mimi Werner, men det är svårt med två så olika låtar. Jag tippar ändå att Felix Sandman tar sig till final.

Duell 4 är mellan Patrik Swayze och Everyday. En riktigt dålig låt, som ändå kan muntra upp och en som känns väldigt gammal. Även om jag inte gillar någon av låtarna kan jag tänka mig att fler gillar Mendez latinopop. Jag trodde att den skulle gå direkt till final, men Mendez röst var riktigt svag. Svårtippat och samtidigt en duell jag inte bryr mig om alls, då ingen av låtarna kommer att ha någon som helst chans i finalen. Jag tror trots allt på Mendez.

Det blir (som vanligt) roligare om man lyssnar på bröderna Norbergs parodier, där Mangelz med Överkast är en av favoriterna, tillsammans med Sigrid Benpass med Patrik Sjöberg och Magaluf Fynda kampanja, som är lite elak, men också rolig. Sedan tror jag vi fått en ny midsommarhit i låten Ej svansar eller öron.

 

 

6 reaktioner på ”Strunta i den andra chansen”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: