Intressant om Bloomsburygruppen

Det är inte ofta jag tittar på en tv-serie med Wikipedia i fliken bredvid, men då jag såg första delen av serien Life in squares drabbades jag av en härlig längtan efter att få läsa allt om Bloomsburygruppen. Då räcker Wikipedia inte långt självklart. Någonstans har jag helt missat Virginias syster Vanessa, även om hon (väl) finns med i Timmarna? Jag drabbades också av Lytton Stracheys olyckliga gestalt och Duncan Grants energi. Nu måste jag lära mig mer om dem alla. Kanske ska se serien färdigt först bara.

Sanningen är den att jag visste mycket mindre om Bloomsburygruppen än jag trodde. Jag visste till exempel inte att nationalekonomen John Maynard Keynes ingick i den eller att medlemmarna hade en så yrkesmässig bredd. Den här artikeln är riktigt fin och här kan du också läsa mer om medlemmarna som finns med som karaktärer i serien Life in squares.

Första delen sändes 23/12 på Svt och finns på svtplay. Andra delen kan du se 30/12 och tredje onsdagen efter.

4 reaktioner på ”Intressant om Bloomsburygruppen”

  1. Tack för tipset! Jag skulle nästan behöva se om del ett; det tog jättelång tid in i avsnittet innan jag ens kunde skilja på systrarna och ned männen var det hopplöst! ☺

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: