En film jag verkligen vill se

MV5BMjIzNzAxNjY1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMDg4ODQxMzE@._V1_SY1200_CR90,0,630,1200_AL_

Förr såg jag mycket film, nu blir det mer och mer sällan. Faktum är att jag knappt minns när jag var på bio sist på en film som inte gjorts av Disney eller Pixar. Jag missade till och med årets Filmfestival och det har jag inte gjort mer än en gång de senaste 20 åren. Då hade jag en tre månader gammal bebis, nu har jag bara allt för mycket omkring mig.

Eftersom jag ser allt för lite film har jag också dålig koll på vilka filmer som är aktuella och vilka som är på gång. Först då i natt Julianne Moore tilldelades en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sin roll i filmatiseringen av Still Alice, insåg jag att en av mina absoluta favoritböcker blivit film. Den har premiär den 20e mars och jag måste verkligen se den. Bara trailern gör mig starkt berörd. Det är troligen en riktigt jobbig film, men helt säkert också vansinnigt bra.

Still Alice handlar om Alice Howard, som drabbas av altzheimers och försvinner mer och mer. En stark skildring av en sjukdom som föder frustration både hos den drabbade och hens omgivning. Jag är glad att just Julianne More fick rollen som Alice, då hon är en av mina absoluta favoritskådespelare. Det ska också bli spännande att se hur Alec Baldwin funkar som hennes man. Han är mer ojämn, men kan utan tvekan vara grymt bra.

Här kan du läsa mitt inlägg om boken.

8 reaktioner på ”En film jag verkligen vill se”

  1. Åh, den boken tyckte jag jättemycket om! Tack för filmtipset! Det blir alldeles för lite filmer sedda av mig också. Prioriterar böckerna, men det är väldigt roligt med film när det väl blir.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: