Vi vet vem som vinner

I alla fall vet vi vilka som vinner Melodifestivalens första deltävling på låtsas. Vi har varit på genrepet, tillsammans med hur många andra barnfamiljer som helst och där lottas vinnaren fram. Erik Saade betedde sig dock som om han vunnit på riktigt och frågan är hur hans ego hade fixat att inte bli framlottad som vinnare. Nu tror visserligen hela familjen O och hela publiken i Scandinavium också för den delen, att unge herr Saade kommer att vinna på riktigt i kväll också. Hans låt Sting är hur catchig som helst och det är troligen inte så många fler än jag som stör sig på att den ytterst glada sången har en text som signalerar något helt annat.

Dagens andra låtsasvinnare blev Dolly Style med sin Hello Hi. Ingen höjdare tyckte jag, grabbarna O var inte heller jätteförtjusta, men konstaterade att låten fastnade och småflickorna bakom dansade glatt. GP tror att de åker ut direkt, men vi tror på Andra chansen för Molly, Polly och Holly. Inte för att låten är bra, utan för att kidsen har makten över telefonerna.

Vilken annan låt som går direkt till final är svårtippat. Jag gillar egentligen Molly Pettersson Hammars låt bäst, men med två tämligen lika låtar till, nämligen Jessica Amderssons och duon Ryd & Söderbergs kan det bli svårt. Tre svulstiga låtar med vindmaskiner på högsta volym i samma deltävling känns lite onödigt.

Av dem tror Aftonbladet på Molly Pettersson Hammar i final och de två andra till Andra chansen, medan GP har tippat att Jessica Andersson tar den andra finalplatsen.

I alla fall tre i familjen O gillar Behrang Miri och Victor Crone. Ovisst om deras Det rår vi inte för tar sig vidare dock, men att Pappa med Daniel Gildenlöw inte gör det står ganska klart. Om den inte skräller för att den är ensam i sitt slag, men risken är att många istället tar toapaus tidigt.

Så här tippar familjen O:

Lillebror O

Erik Saade och Behrang Miri och Victor Crone till final

Dolly Style och operasångaren, dvs Ryd & Söderberg till Andra chansen

Storebror O

Erik Saade och Behrang Miri och Victor Crone till final

Dolly Style och Jessica Andersson till Andra chansen

mamma O

Erik Saade och Molly Pettersson Hammar till final

Dolly Style och Behrang Miri och Victor Crone till Andra chansen

Även om jag unnar såväl Jessica Andersson som Ryd & Söderberg att gå vidare, tror jag tyvärr inte det, men jag har gärna fel.

Och programledarna då? Helt okej. Lite löjligt att det handlar så mycket om att Sanna Nielsen är på rätt plats och Robin på fel plats och jag irriterade ihjäl mig på Filippa Bark, speciellt i Green Room. Alla tre grabbarna i familjen älskade dock henne, så jag är i minoritet.

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: