Jag erkänner min lögn …

Lyran uppmanade oss att ljuga och det gjorde jag.

Så här ligger det till:

1. Jag är paniskt rädd för spindlar och funderar ofta på att flytta till lägenhet igen, för att slippa skogens gäster.

Det här är en lögn. Jag är inte rädd för spindlar, men om du byter ut spindlar mot möss, blir även 1:an sann. Jag absolut avskyr alla små, äckliga möss och sörjer ofta att jag är allergisk mot katter. Nu har jag hittat en sort som jag kan tåla och som faktiskt ser ut som en riktig katt. Ska provgosa!

2. Under min (ena) möhippa träffade vi en känd komiker från trakten och vi vigdes av en medföljande präst. Jag har alltså två män.

Japp, jag är dubbelgift. Vem den lycklige är har jag lovat att inte avslöja, men han har varit känd i en herrans massa år och gillar barnprogram. Det här var dessutom 2001 och lär vara preskriberat.

3. När vår buss åkte av vägen och vi var strandsatta i en liten vietnamesisk by, hade jag ett mycket trevligt samtal med en gammal dam. Hon talade vietnamesiska, jag talade svenska, men det funkade utmärkt.

Självklart funkar det utmärkt att prata med varandra på olika språk. När jag väl smält hur otroligt nära det var att vi skadat oss riktigt illa, blev besöket i den lilla byn ganska trevligt.

4. Trots min telefonskräck arbetade jag som telefonist i drygt tio år. Fortfarande har jag svårt att ringa telefonsamtal privat och drar mig väldigt för det.

Jag avskyr fortfarande telefoner, men att sitta i en beställningscentral på ett taxibolag känns inte riktigt som att tala i telefon. Det perfekta extrajobbet från det att jag slutade nian, tills dess jag studerat färdigt.

5. För att lugna mig under min andra uppkörning diskuterade jag frenetiskt Strindberg med en ganska överraskad man från Trafikverket, som svarade snällt och gav rätt bra synpunkter faktiskt.

Stackars man, men han fann sig ganska bra. De som känner mig vet att jag ofta babblar okontrollerat när jag är nervös. På första uppkörningen hade jag en riktigt ohyfsad man som sällskap i framsätet. Han muttrade till mig, men pratade med en annan man i baksätet, som tydligen skulle börja jobba på Trafikverket. Mycket otrevligt. Tacka vet jag de som kan tala om litteratur!

 

 

 

2 reaktioner på ”Jag erkänner min lögn …”

  1. På min uppkörning sa min examinator åt mig att sluta slösa tid på barnböcker och plugga körkortsteori. Kommer aldrig komma över det. I slutändan tänker jag att jag vinner ändå. För när han läser sin teori så läser jag bra böcker. 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: