Just nu

När jag har för mycket att göra och för lite lästid har jag en tendens att börja på allt för många böcker. Dags att försöka bringa lite ordning i kaoset och fundera över vad jag egentligen läser just nu.

Vid sängen: Alltså bokhögarna vid sängen hotar att ta över hela rummet, men bland böckerna finns Erlend Loes Inventering, som snart är utläst. 

I handväskan: Finns Herr Kadar av Håkan Nesser, ur Novellix vårfyra.

Vid soffan: Ligger mina engelskböcker och dammar igen. Sista kursen ligger på is, men jag ska ta tag i den snart. ”Grading and assessment” är ämnet.

På jobbet: Är det bara nationella prov som gäller just nu.

Bokklubbsböcker: Jag har äntligen börjat läsa Tigern i Galina av Téa Obreht, som jag faktiskt tycker riktigt bra om. Blev lite skeptisk när Anna kallade den skröna. 

Utmaningsbok:  Silverpojken av Kristina Ohlsson som passar under ungdomsboksmaj.

På iPaden: Där läser jag just nu Just one day av Gayle Forman, som börjar komma igång igen efter en seg period.

Borde börja med: Massor. Har hur mycket som helst att ta tag i. Trots att borde är ett fult ord, blir det en del borden när högarna växer. Jag vill och borde till exempel läsa Jakarandaträdets barn av Sahar Delijani. 

Läser emellanåt: Alan Hollinghursts fina Främlingens barn, som det tyvärr inte blivit så mycket läst ur sedan semestern.

På is: We have always lived in the castle av Shirley Jackson, som jag egentligen tror är jättebra, men aldrig kommer igång med.

Längtar efter att få läsa:  Sankmark av Jhumpa Lahiri, men det känns som om jag behöver ha lite mer tid innan jag ger mig på den där tegelstenen. 

 

Hur står det till med din läsning just nu?

7 reaktioner på ”Just nu”

  1. Oj, vad många böcker på en gång. Jag har aldrig varit någon slalomläsare, en åt gången är vad jag mäktar med. Just nu läser jag Kvinnan på övervåningen av Claire Messud, verkar lovande såhär en tredjedel in. Trevlig söndag!

    1. Tre brukar vara ganska lagom, men nu är det kaos. 🙂 Kvinnan på övervåninge tyckte jag mycket om!

  2. Brukar försöka hålla mig till två, t ex en deckare plus något helt annat att växla mellan efter humör. Den som jag trodde skulle göra mig lycklig av Christina Wahldén tog slut idag och den var riktigt bra. Rekommenderas om man gillar Elin Boardy och ’Therese Söderlind t ex. Så nu måste jag välja nytt! 😉

    1. Bra med några olika böcker. En ungdoms, en på engelska och en svensk brukar vara en bra blandning. Tack för tips, har bara läst Wahldéns ungdomsböcker.

  3. Kommer ingen vart i Maggie O’Farrells Instructions for a Heatwave, trots att den verkar bra och rolig med mycket igenkänning. Slösurfar istället för att läsa. Det kanske är våren som ger mig koncentrationsproblem. Eller jobbstressen.

  4. Jag vill helst läsa en bok i taget men det går inte alltid. Just nu läser jag fantastiska ”Jag heter inte Miriam” av Majgull Axelsson.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: