Fruktolösa tokoberter

29676204_O_5

Andra boken om syskonen Anna och Aron heter Fruktolösa tokoberter och precis som i Fiskplåt och bajsdrakar är Torbjörn Flygts språkliga kreativitet stor.  Det har gått några veckor sedan förra boken och familjen har kommit hem från Italien. Nu ska pappa och mamma åka bort själva en helg och farmor ska passa barnen. Farmor som är mer än lovligt snurrig. Det slutar med att hon får två barn till att passa och två hundar. Bäddat för kaos med andra ord och kaos blir det. Grannen Sura Sunesson Bom-bom bidrar definitivt.

Vi skrattade gott även när vi läste den här boken, men kanske inte lika mycket som när vi läste Fiskplåt och bajsdarkar.  Många av skämten handlar om att farmor blandar ihop namn och pratar konstigt och visst är det kul, men det blir lite tröttsamt i längden. Trots det rekommenderar vi varmt även denna bok av Torbjörn Flygt och hoppas på fler böcker om Anna och Arvid.

5 reaktioner på ”Fruktolösa tokoberter”

  1. Åh jag gillar Flygt speciellt Outsider som jag läser nu. Rekommenderar den om du inte redan läst den. Kul med barnböcker: 🙂 Toppenbra blogg du har full med läsinspiration! 🙂

    1. Älskade Underdog, men har trots detta inte läst Outsider. Borde verkligen göra det! Eller borde ör fel ord, jag vill göra det.

      1. Jag är ju student själv och Outsider handlar en hel del om studentlivet i Lund och allt akademiskt snobberi och ungdomskärlekar. I just love it! 🙂 Åh ska bädda ner mig i sängen med boken nu direkt! 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: