Läskigt Koppel!

9174230565

Jag gillar verkligen Kom ska vi tycka om varandra av Hans Koppel. Liksom hans tidigare böcker är det en tunn sak med ett sparsmakat språk och den här gången med ett mycket obehagligt innehåll. Ännu hemskare än förra boken Kommer aldrig mer igen, trots att den inte alls är blodig, eller kanske just därför.  Kom ska vi tycka om varandra är Koppels andra thriller i en planerad trilogi och jag tycker att han håller bra i genren.

Det är även denna gång en kvinna som är offret. En kvinna som är otrogen. Om man vill läsa Koppels två thrillers som ett moraliskt inlägg skulle det inte vara allt för långsökt att tänka att budskapet till otrogna kvinnor är ganska tydligt. Det går nämligen rejält illa både för Ylva i förra boken och för Anna i den här.

Anna träffar en ung man på en konferens och kan inte låta bli att gå till hans rum senare på kvällen, trots att en röst redan där viskar att det hon gör är fel. Men Erik är ju så lockande och en gång är ingen gång, eller? Knappast. Självklart. Koppel skruvar en till synes ”vanlig” otrohetsaffär ett antal varv tills det blir riktigt, riktigt obehagligt. Erik är nämligen inte en helt vanlig reklamare, utan en minst sagt annorlunda person. Han blir helt fixerad vid Anna och tänker definitivt inte släppa henne.

Lättläst, lättsmält och spännande. Hans Koppel skriver bra, det gör han helt klart. Kanske är det synd att boken tar slut så snabbt. Jag hinner inte riktigt landa i den. Samtidigt så är det lättlästa något av Koppels signum och det gör att hans böcker kan nå många. Jag kommer definitivt att läsa fler böcker av honom.

3 reaktioner på ”Läskigt Koppel!”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: