När livet plötsligt förändras

9174992449

De två flickorna Bel och Jade är inte vänner. Ändå blir deras första dag tillsammans den dag som visar sig förändra deras liv i grunden. Av en slump får de ta hand om Cloe, en fyraårig flicka och flickan dör. De blir Onda flickor.

Många år senare har Bel blivit Amber Gordon. Hon bor med Vic, en mycket snygg och mycket märklig man, i Whitmouth. De arbetar båda på den lokala nöjesparken. När flera kvinnor mördas i staden kommer Jade, nu Kirsty Lindsey, dit för att skriva reportage för tidningen hon frilansar för.

De två historierna, om Bel och Jade och Amber och Kirsty, berättas parallellt. Visst är det spännande, men inte sällan är det som att läsa ett filmmanus snarare än en bok. Jag ser få bilder framför mig, utan läser mest om händelser. Det gör tyvärr historien lite platt, trots att den borde vara riktigt bra. Idén till boken är nämligen briljant, men det räcker inte riktigt.

Onda flickor är Alex Marwoods debut. Egentligen heter hon Serena Mackesy och är krönikor i The Independence. Det är helt klart en bra debut, mörk, tät och välskriven, men jag är inte helt såld. Kanske för att jag hellre skulle velat veta mer om de 25 år då vi inte träffar Bel/Amber och Jade/Kirsty. Historien om dem hade blivit mer speciell då. Nu är det en bra kriminalroman, men inte så mycket mer. En bok jag tyckte om när jag läste den, men som jag inte tror kommer att stanna kvar. Någon jämförde Marwood med Gillian Flynn, men det är inte en rättvis jämförelse. Flynn spelar i en helt annan division av mörker och elände.

 

3 reaktioner på ”När livet plötsligt förändras”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: