Från en favoritblogg till fem andra

liebsterblogaward

Ibland är det extra trevligt att få lite positiv uppmärksamhet, som den här tröga, tröga våren. Av En bok om dagen har jag fått en Liebster blog award och dessutom tips på några för mig nya bloggar. Frågan är om det inte är det bästa med de här utmärkelserna.

Min första uppgift är att besvara en rad frågor.

Vad ville du bli när du var liten?

Nu är det ju frågan hur man definierar liten, då jag ville bli skidlärare under en kort period då jag var väldigt liten. Min bästa kompis skulle bli ”liftgubbe” och vi skulle gifta oss och bo i Geilo. Så blev det inte riktigt.

Senare ville jag bli journalist och det ville jag ganska länge. Jag insåg då att det troligen var ett för stressigt jobb för mig, med för många deadlines. Jag sökte socionomutbildningen och kom in, men ändrade mig och läste engelska istället. Det var ett bra val.

Vad är du idag?

Istället valde jag att bli lärare, men ständig stress och deadlines varje lektion. Ett jobb där man ibland skulle behöva en socionomutbildning. Ett jobb jag verkligen tycker om.

Vart vill du helst resa?

Jag älskar och resa och det skulle troligen vara lättare att berätta vart jag inte vill resa. Riktigt kalla länder går klart bort. Jag skulle gärna åka till Botswana och Sydafrika. Eller upptäcka mer av Asien och dra till Sri Lanka, Filippinerna eller Kina. Sydamerika lockar också och jag skulle kunna välja i princip vilket land som helst där, men kanske är det Peru, Argentina och Brasilien som lockar mest. Eller Uruguay som jag hört ska vara riktigt fint, eller Surinam för att landet har ett så fantastiskt namn. Eller….

Var ser du dig själv om fem år?

Hm, det är svårt. Jag skulle gärna skriva fler läroböcker eller på annat sätt sätta skrivandet i centrum. Något skönlitterärt tror jag inte riktigt på, det är jag för ofokuserad för. Troligen är jag lärare, men har en del extraknäck bredvid som gör att jag inte behöver jobba heltid, utan har tid för annat. Jag skulle gärna jobba i något annat land och kollar ofta annonserna från svenska utlandsskolor.

Rött eller vitt?

Handlar det om färgen som sådan säger jag absolut rött. Jag äger inga vita plagg till exempel, men har visserligen en del vita väggar hemma. När det gäller vin säger jag också rött. Rött är helt enkelt en roligare färg.

Sommar eller vinter?

Definitivt sommar. Jag är ingen vintermänniska alls och skulle helst gå i ide under vintern.  Ibland undrar jag verkligen varför jag bor här där det är mörkt och kallt halva året och ljust och regnigt andra halvan.

Skog eller hav?

Då blir det svårare. Jag bor i skogen och tycker om att vara bland träden. Däremot är jag ingen skogsmulle och gillar inte att plocka varken svamp eller bär. Att promenera vid havet älskar jag, men jag är ingen badare. Då får det vara väldigt varmt som i Thailand. Här hemma klarar jag mig bra utan bad. Måste jag välja blir det dock hav.

Vad gör dig ledsen?

Okänslighet. Att någon bara pratar på utan att tänka sig för.  Jag blir ganska sällan ledsen, men förra veckan bröt jag ihop efter en situation som var väldigt obehaglig med en totalt okänslig person som ledde ett möte.

Om jag lämnar mig själv blir jag väldigt ledsen över all rasism och orättvisa som tyvärr verkar öka varje dag i Sverige. Oftast blir jag arg, men på senare tid har jag faktiskt känt mig rätt ledsen.

Vad är det bästa du vet?

Att ha en dag då jag kan bestämma helt över min tid. Dagen får gärna innefatta sol, strand och en god bok. Att läsa i lugn och ro på en solig plats är bland det bästa jag vet.

Min andra uppgift är att skicka vidare till fem andra bloggar som jag tycker om. Jag har försökt att blanda gammalt och nytt, men det är svårt att tipsa om fem då jag läser hur många bloggar som helst. Här kommer dock fem favoriter:

och dagarna går…  där Anna skriver med en passion och frenesi som är fantastisk. Det händer alltid något roligt på hennes blogg och hennes läsglädje smittar.

Eli läser och skriver där Eli väldigt ofta skriver om böcker jag inte alls vill läsa, men hennes välskrivna och känslofyllda inlägg får mig nästan att bli sugen trots allt.

Malins bokblogg var en av de första bokbloggarna jag började följa och sex år senare är den ännu bättre. Malin bjuder på en bra blandning och liksom Eli får hon mig ofta att vilja läsa böcker som inte alls är för mig.

Tråktanten är långt ifrån tråkig. Hon skriver om livet, skrivandet och ibland om någon bok. En trevlig och rolig blandning, men kanske framför allt ärlig.

Marcusbiblioteket är en kreativ bokblogg som ofta väcker nya tankar hos mig. Jag gillar Marcus humor och läser hans genomtänkta inlägg med stor behållning.

Så, nu har jag gjort det jag ska. Tacka för utmärkelsen kanske jag ska göra också. Tack, tack. Ni som fått den får gärna svara på frågor och skicka vidare. Eller inte. Som ni vill, som mina elever brukar säga.

Glad påsk i alla fall!

5 reaktioner på ”Från en favoritblogg till fem andra”

  1. Men oj! Hjälp! Shit pomm fritt! Jag blev varm i hela kroppen nu. Tack så hemskt mycket. Senast i morse tänkte jag att jag borde bli bättre på att kommentera hos dig med tanke på hur ofta jag läser. Det känns som om man kikar in hos en privat boktipsare varje gång.

  2. Åh vad fint du skrev om mig. Så nära att börja gråta. Behövde verkligen lite beröm just nu i mitt liv.

    Jag var förresten på Pocket Shop Landvetter igår och hälsade på min framtida arbetskompisar och lobbade för Sophie Elkan 🙂

    1. Åh, ska du jobba där, vad kul! Och klart du ska ha beröm. Du brukar få mig att skratta många mörka dagar… 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: