Störst av allt är kärleken

919789270X

Girafferna Jösta och Johan älskar varandra, men deras familj är inte komplett. De önskar sig ett barn och vill därför adoptera ett. De letar runt savannen och hittar till slut ett ägg. I ägget finns visserligen ingen giraff, men deras Junior är precis lika älskad ändå.

Det här är en mycket varm och fin berättelse om ett pars längtan efter ett barn. Texten flyter på bra och jag tycker om Katarina Dahlqvists illustrationer. Kärleken står i centrum, precis som det ska vara.

Ibland blir det lite för mycket när det ska vara politiskt korrekt, men Anette Skåhlberg lockas inte att överdriva och skriver inte heller sina små läsare på näsan. Lillebror O som är drygt sex år absolut älskar berättelsen om Jösta och Johan och vi har läst den ofta när han får välja bok. Att Jösta och Johan båda är killar, att de älskar varandra och att de vill ha ett barn är ingenting han tycker är konstigt. Det är jag både glad och stolt över.

Jag ser till min glädje att det finns fler böcker i serien om Jösta, Johan och Junior. Definitivt böcker jag vill läsa. Bra att ha barn att skylla på ibland. Boken vänder sig till barn mellan 2 och 6 år, men jag tror att den kan funka även för äldre barn.

8 reaktioner på ”Störst av allt är kärleken”

  1. Åååhhhh, blir varm inombords när jag läser. Oavsett om det var två pojkgiraffer eller en flick och en pojkgiraff så låter det ju helt urgulligt! GIRAFFER! Som vill adoptera ett ägg!! Jag dör sötdöden!=)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: