Nyårskarameller enligt O

bild-3

Förra året ställde jag 15 helt egofixerade frågor om saker som hänt på bloggen under året. Jag gör detsamma i år, men det blir nyårskarameller istället för julnötter.

1. En författare fick mig att gråta på bokmässan, men han grät mer själv. Just gråt hör ihop med honom just nu. Vem är han?

2. Två av de bästa böcker jag läst i år har samma djur i titeln. Vilka är de?

3. Böcker om bankrån är kanske inte det jag läser mest, men en liten bok som kretsar runt just ett sådant knep mitt hjärta i år. Vilken?

4. Det är inte en ordlista, men autonomy, cocksure och jerk är väldigt viktiga ord i den här boken som är en av årets bästa.

5. Jag hänger en del hos andra bloggare och även på twitter. Någon gång varje dag kollar jag också Facebook. En hel del bestäms inom olika grupper där som jag är medlem i. En av böckerna jag läste i år handlar om hur sociala medier kan förändra världen. Vilken bok var det?

6. Vem är den otrevlige deckarhjälte som jag läst tre böcker om i år?

7. ”Välkommen till en dag som tyvärr behövs”, så hälsade jag mina läsare en speciell dag i år. Vilken dag handlade det om?

8. I den här boken spelar en röd skrivbok och en bokhandel stor roll. Vilken är boken?

9. Efter att ha läst Myggor och tigrar blev jag kanske lite skeptisk till denne författare, men trots detta gillade jag den första bok jag läste av honom. Vem är han?

10. En bok lärde mig mycket om ett land i Europa, vars politik som jag tidigare visste väldigt lite om. Ett parti som inte är direkt trevligt har väldigt mycket makt. Vilket är landet? Och vilken bok handlar det om?

Och så en utslagsfråga för att lättare utse en vinnare. Jag har firat några siffror i år och jag vill att du lägger ihop dem. Antal inlägg, år som enligt O funnits, kommentarer, antal lästa böcker 2012 och min egen ålder. Vilken siffra får du då?

 

Maila svaren till linda@enligto.se senast 5/1 kl 12.00 och få chansen att vinna en valfri svensk pocketbok.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: