Tematrio – Vatten

Den här tematrion har jag lyckats missa och vad passar bättre än ett vattentema då jag just nu befinner mig nära havet. Om än inte i. Är definitivt en badkruka av rang. Grabbarna O däremot kan säkert våga sig på några dopp.

Berätta om tre böcker som utspelar sig vid vatten!

1. Havsmannen var mitt första möte med Carl-Johan Vallgren och jag gillade skarpt. Det är en väldigt konkret, socialrealistisk berättelse, som efter ett tag får övernaturliga drag då havsmannen dyker upp. Mycket, mycket bra.

2. Jag väntar under mossan är Amanda Hellbergs första ungdomsbok. En sjö spelar stor roll i denna mycket mystiska och spännande bok fylld av småknytt.

3. Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av Håkan Nesser läste jag för väldigt länge sedan och jag kommer inte ihåg mycket mer än att jag tyckte om den. Det badas i alla fall en del i boken, då det är sommarlov och så finns det ju en sjö med i titeln. Nog så.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: