Så var det äntligen dags

Idag inleds året Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Jag ska bara träffa mina elever ett par timmar innan jag drar in till stan. I år är det mingel och andra sociala aktiviteter som står i centrum. Annat var det för några år sedan.

Jag startade min första blogg i januari 2009 och den förde en gömd tillvaro på blogg.se. På sommaren flyttade jag den till wordpress och då växte den som över en natt. Fortfarande var jag dock en hemlig bloggare och jag bestämde definitivt inga dejter med andra bloggare på bokmässan. Tror knappt att jag bloggade från mässan, då det var förde de flashiga telefonernas tid.

Faktum är att 2009 var första året på många som jag faktiskt var på mässan. Barnen var små och jag hade kommit ifrån läsningen en del under några år. Bokbloggandet gjorde att läslusten väcktes med besked. Det var dock Lilla O som bloggade och vem hon var visste egentligen ingen.

2010 ordnade Karin på enbokcirkelföralla en bloggfika under en av mässdagarna och då träffade jag för första gången bloggare som Fiktiviteter, Lyran och Bokbabbel. Bokhora hade middag på torsdagskvällen och då babblade jag böcker med bland andra Helena, Pia och Loveina. På söndagen fanns det också en hörna avsatt för bloggare inne på mässan och då var det redan som att träffa gamla bekanta. Någonstans på mässgolvet smög också Vixxtoria omkring och hon verkar planera att fortsätta smyga i år.

Förra året var jag Bloggambassadör för Bokmässan och var för första gången på plats alla fyra dagarna. Det var mingel, middag och en massa trevligheter. Jag hann träffa både gamla och nya bloggvänner och köpa alldeles för många böcker.

Att jag skulle vara anonym som bloggare var jag inledningsvis väldigt klar med. Nu är det definitivt inte så längre. De sista anonymiteten blåstes bort tack vare Forma Books Blog Award. Ska man tigga röster, måste man berätta varför. Det är okej, mer än okej faktiskt. Att blogga om böcker är något jag ägnar mycket tid åt och den sociala delen av bloggandet gör det så himla roligt. I år blir det nästan mer sociala aktiviteter än bokliga sådana. Schemat är späckat av roligheter och jag kommer troligen att vara helt slut på söndag. Nu hoppas jag bara att den där jäkla förkylningen som smyger sig på inte följer med in till Göteborg. Den är verkligen inte välkommen.

Vi ses snart i en monter nära dig!

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: