En deckarfavorit

Nya boken Död som duhandlar om våldtäkt. Peter James pratar om hur få våldtäktsfall som klaras upp, hur mycket det förstör för dem som blir utsatta och hur viktigt det är att skriva om. Boken bygger på ett sant fall där en våldtäktsfall får sin lösning långt efter brotten begåtts. Detta med hjälp av dna. Mördaren tar en sko av varje offer, totalt hittades mer än 120 skor hos en respekterad familjefader.

Nu är det inte den här personen som James skriver om, men han har inspirerats. Jag har den hemma på engelska, så ingen shopping idag. På engelska har åtta böcker kommit ut. Dags att läsa ikapp alltså.

Han berättar om hur han förr skrev sina böcker på en elektrisk skrivmaskin, men att datorn räddad hans liv. Han älskar att planera som intrig och kom faktiskt på en bra twist till sin nya bok igår. Spännande.

20120927-161052.jpg

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: