Bokmässepepp del 10: Bokbabbel

Idag är det dags för ännu en bokbloggare och bloggambassadör att peppa inför bokmässan. Give it up for bokbloggarvärldens eget mumintroll Bokbabbel, som jag gärna hänger med under mässdagarna.

 

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vad har du för planer för årets mässa?

I år är jag bloggambassadör och har dessutom ett seminariekort för första gången, så jag ser fram emot att gå på seminarier och sedan strosa runt på mässgolvet i lugn och ro, varv efter varv. Och eftersom jag bor ”långt borta” i Finland blir det superkul att träffa många bokbloggare som jag tyvärr ser väldigt sällan!

 

Vilken författare vill du absolut lyssna till?

Jag ska ännu kolla igenom seminarieprogrammet rigoröst, men Colm Toibin och Christos Tsiolkas skulle jag inte vilja missa!

 

Vilken monter missar du inte?

Med fyra mässdagar missar jag förhoppningsvis ingen monter, men kommer säkert att hänga en hel del vid English Bookshops monter! De lär dessutom vara bra på att ge boktips, kanske hinner de sticka åt mig någon bokskatt jag inte hade hittat själv?

 

Är det någon författare du köper en signerad bok av?

Mina signeringsinköp brukar ofta vara rätt spontana, så det här får jag återkomma till. Men det är nog inte alls omöjligt att det blir nån, ety mässan är ju ett utmärkt tillfälle för (bland annat) signeringar!

 

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Neej, inte kan jag ju välja en! Det beror ju på humör och genre och allt däremellan. Malin Kivelä, Karin Fossum, herr Knaus, Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, kanske Kristina Sandberg efter att ha störtgillat hennes två böcker om Maj i Örnsköldsvik… Många!

 

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Förra året skrev jag ihop en lista på Do:s and Don’t: för bokmässan, hänvisar till den!

 

Det är alltid lika svårt att få en äkta boknörd att välja ut EN författare (eller EN favoritbok för den delen). Ska vi satsa på att köpa en trio böcker hos English Bookshop tillsammans kanske? Hänger gärna på till Christos Tsiolkas förresten!

Och glöm för all del inte att läsa Jessicas tips inför bokmässan, det där att hänga in jackan i garderoben ska jag definitivt ta på allvar i år. Så onödigt att bära på ytterkläderna när man hellre vill bära bokkassar.

2 reaktioner på ”Bokmässepepp del 10: Bokbabbel”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: