Boktips on demand del 7

Klart min kära mor ska ha några boktips också. Lite djupare och gärna från udda länder. Eller? Gripande historier ska det vara i alla fall. Här får du en tipslista speciellt för dig!

Jag vet att jag köpt Elin Boardys första bok till dig, men jag tror inte att du fått den andra. Den heter Mot ljuset och utspelar sig i Malaya strax efter andra världskriget. Elly åker dit med sin syster och hennes nyblivne man.

No och jag av Delphine de Vigan tror jag att du skulle gilla. Den handlar om Lou som intervjuar uteliggaren No för ett projektarbete i skolan och sedan inte riktigt kan släppa henne.

Stål av Silvia Avallone är en riktigt bra bok om två unga tjejers liv  i Toscana, långt ifrån de fina turistkvarteren. Inte riktigt det Italien ni brukar åka till.

Lizzie Doron har skrivit två böcker om sin mamma, sin pappa och sin uppväxt i Jerusalem. Den första heter Varför kom du inte före kriget? och är riktigt bra.

Sommarhuset av Anna Fredriksson handlar om några syskon som är oense om vad de ska göra med sommarhuset efter moderns död. Ring any bells?

Den utstötte av Sadie Jones är en riktigt bra bok om en ung man som kommer tillbaka till sin hemby efter att ha suttit i fängelse. Vi vet inte vad han gjort, men under historiens gång får vi ledtråd på ledtråd.

Det goda inom dig av Linda Olsson är en helt vanlig, superbra roman om Marion Flint i (på?) Nya Zeeland. Gillar du den har hon skrivit flera riktigt bra böcker.

Om Sverige under 30-talet och handlar Annika Thors roman Om inte nu så när där vi får träffa både de som är invandrare i vårt land och de som vill ha bort dem. Riktigt bra och riktigt skrämmande.

Lite längre från Sverige befinner sig huvudpersonen i Zinat Pirzadehs roman Fjäril i koppel, som utspelar sig i Iran. Systrarna i Kan du säga schibbolet? av Marjaneh Bakhtiari åker och hälsar på sina släktingar i Iran och får se olika sidor av det för dem exotiska landet.

Slutligen lite afrikanskt som kanske passar din semester, troligen har du läst En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie, men har du läst hennes novellsamling Det där som nästan kväver dig? Gör det annars!

Jag tror det räcker så här. Hoppas det finns något du gillar!

1 reaktion på ”Boktips on demand del 7”

  1. carin thiria bark

    min son 17 år gillar inte böcker ”som börjar med en massa dialog”. vapyrer och liknande går bort. han gillade liftarens guide till galaxen ( läst på svenska och engelska) och den underliga händelsen med hunden om natten ( på engelska). har du några tips?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: