Juni om serier och annat

Juni av Julia Thorell är en annorlunda seriebok om en annorlunda uppväxt och en annorlunda tjej. Vi får träffa Juni som växer upp i en hippiefamilj där allt är tillåtet. För barnen finns inga som helst gränser och Juni gör saker som kanske egentligen inte är för barn. Bland annat läser hon vuxenserier och just detta återkommer som en röd tråd genom berättelsen.

Junis gränslösa barndom fortsätter i en gränslös uppväxt och även på väg in i vuxenlivet söker hon kickar. Bland annat dejtar hon en riktigt skum kille som tycks leva dubbla liv och vars kompis (eller han?) förskingrat pengar. Hon lever också livet i Italien och är ihop med Badboy Björn som tävlar i MMA och blir mer och mer dum i huvudet.

Jag gillar både Julia Thorells sätt att teckna och hennes rappa språk. Bilderna är mer groteska än vackra och bidrar till att berättelsen blir både hysteriskt roligt och väldigt tragisk. Det är på många sätt en ganska realistisk, om än smått galen, uppväxtskildring som vi bjuds på. Jag gillar den skarpt. Både svart och rolig, kan det bli bättre? Ja, möjligen lite längre, men det kanske kommer en del 2?

2 reaktioner på ”Juni om serier och annat”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d