Sommarböcker för unga

Det släpps en hel del ungdomsböcker som lockar i vår och sommar. Först en med den underbara titeln Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet skriven av Jennifer E. Smith. Den handlar om en kärlekssaga på ett flygplan. Låter som en härligt söt historia. Utkommer på BWahlströms i maj.

Amanda Hellberg är en favorit och nu gör hon ungdomsboksdebut med Jag väntar under mossan. Måste läsa! Boken kommer ut i slutet av maj.

Samma månad, på samma förlag släpps Delirium av Lauren Oliver. Första delen i en dystopisk serie för unga. Ska det vara dystopier ska de vara i form av ungdomsböcker. Ofta så mycket bättre.

Mer läsning från Bonnier Carlsen i juli då tredje och sista boken om grabbarna på Pronto släpps. Jag vill definitivt veta hur det går med dem i Baristas: Tredje boken. Denise Rudberg skriver grymma ungdomsböcker.

Jaqueline Wilson är lite ojämn, men när hon är bra är det verkligen bra. I början av juni utkommer Valarnas sång som handlar om Ella, vars mamma ligger i koma.

Sarah Dessen är bra, men jag har läst alldeles för få böcker av henne. I maj kommer Du glömde säga hej då som verkligen låter bra. Om Mclean som flyttar till en ny stad och en ny skola.

Paris, chérie av Ida Pyk låter inte lik någon annan bok jag läst och det är bra. Debutboken handlar om Alva som blir upptäckt som modell av en kvinna på tunnelbanan. Kommer också i maj, liksom nya boken av Christina Wahldén, som den här gången tagit sig an det svåra ämnet arrangerade äktenskap i boken Ingen du känner

6 reaktioner på ”Sommarböcker för unga”

      1. Kanske tycker du annorlunda? Hur som, har du läst Fifty Shades of Grey? Hade inte hört talas om den förren idag och började läsa ett smakprov på nätet. Det känns som den har mig fast efter bara några sidor lästa… 🙂

          1. Jag köpte den – är fast. Dumt, jag som ska göra massa annat, typ rätta och planera och sådant där. :S 🙂 Fast gött med en bok som man inte vill lägga ifrån sig 🙂 Bia förresten? *Japp, jag är tappad* 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: