En dubbel påsktrio enligt O

Lyran vill att vi berättar om påskläsning i veckans tematrio. Det blir en dubbel trio idag, den med böcker jag kommer att läsa och en med böcker jag rekommenderar er att läsa i påsk.

Först min läsning:

1. Deckare hör påsken till, en norsk tradition som jag gärna anammar. Själv är jag mest sugen på Skuggsida av Belinda Bauer. Har höga förväntningar efter Mörk jord som var grymt bra.

2. Jag längtar också efter att läsa Bodil Malmstens nya loggbok Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag av ingen annan anledning än att jag är lite småkär i Bodil.

3. Det får bli en deckare till. En efterlängtad sådan, nämligen Till offer åt Molok av Åsa Larsson. Är nästan lite nervös måste jag erkänna.

Och en trio påskböcker jag vill tipsa om:

1. Nu har väl alla läst Cirkeln kan jag tänka och har du inte det är du säkert spytrött på hajpen kring boken. Det finns en anledning till alla skriverier. Det här är nämligen en riktigt bra bok som dessutom handlar om häxor, som ju är riktigt passande i påsk.

2. Jag skulle kanske inte kalla Den enögde kaninen för deckare, men läsvärd är Christoffer  Carlssons bok helt klart. Den handlar om David som återkommer till det lilla samhället Dalen där han lever livet med några gamla vänner. En enögd kanin är ju nästan en påskhare dessutom.

4. Och så tips nummer tre som inte handlar om Jesus, men om Lou som också försöker hjälpa en utsatt och ensam människa i boken No och jag av Delphine de Vigan. Mycket, mycket bra!

3 reaktioner på ”En dubbel påsktrio enligt O”

  1. Skuggsida kommer jag läsa så fort jag hinner nu, är sååå nyfiken och då har jag ändå inte läst hennes tidigare! Malmstens gillade jag inte och Åsa Larsson har jag faktiskt inte läst. Många säger att det är den bästa svenska deckarförfattaren men jag har helt enkelt missat det :/

  2. Jag håller på med Kings 11/22/63, vilken inte läses ut i ett naffs, men det kan bli så att jag varvar den med Bauers Mörk jord som jag ännu inte läst. Måste också säga att jag älskade No och jag. En så fin bok!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: